Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA leģenda Greisijs otro reizi dzīvē uzvar Šamroku

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA leģenda Greisijs otro reizi dzīvē uzvar Šamroku
Rois Greisijs trešajā cīņā ar Kenu Šamroku
Foto: sherdog.com

Vakarnakt trešo reizi savā starpā cīņu būrī tikās divi UFC zāles iemītnieki un “pensionētie” UFC čempioni Rois Greisijs (15-2-3) ar Kenu Šamroku (28-17-2). Tāpat kā pirmajā cīņā, arī šajā mačā ātru uzvaru izcīnīja brazīliešu džiu – džitsu (BJJ) guru Greisijs, kurš ringā nebija manīts gandrīz deviņus gadus.

Pirmā šo leģendāro atlētu cīņa notika 1993. gadā ne mazāk leģendārajā pasākumā, MMA turnīrā “UFC 1”, kas bija šā brīža lielākās MMA organizācijas dzimšanas dienas pasākums. Greisijs ar Šamroku satikās pusfinālā, kur uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu izcīnīja brazīlietis, bet, finālā uzveicot Žerāru Gordo (2-2), Rois Greisijs kļuva par pirmo UFC čempionu MMA vēsturē.

Otrreiz Greisija un Šamroka ceļi šķērsojās pēc diviem gadiem cīņā par UFC čempiona jostu. Vīri cīņu būrī aizvadīja trīsdesmit sešas minūtes, pēc kurām tika fiksēts neizšķirts. Jāpiezīmē, ka šis mačs vēl joprojām ir ilgākā cīņa UFC vēsturē.

Neviens vairs necerēja, ka MMA veterāni Rois Greisijs, kuram šobrīd ir četrdesmit deviņi gadi un par viņu trīs gadus vecākais Kens Šamroks atkal cīnīsies savā starpā, taču pēc divdesmit divu gadu ilgas pauzes tas atkal notika, tikai šoreiz “Bellator” rindās.

Neskatoties uz kungu cienījamo vecumu, mačs iesākās diezgan cerīgi. Abi bija pietiekami kustīgi, taču viņu raidītie sitieni nesasniedza mērķi, jeb tika izdarīti pa “tukšo”. Bet jau pirmajā reālajā saķeršanās brīdī Greisijs sagrāba klinčā savu pretinieku un izdarīja četrus sitienus pretiniekam ar celi korpusā, pēc kā viņš atradās uz ringa dēļiem. Viņš pārslēdzās pie zemē guļošā amerikāņa sišanu ar rokām, taču mačā iejaucās ringa tiesnesis.

Kā vēlāk atkārtojumā varēja redzēt, Greisija otrais raidītais sitiens ar celi trāpīja Šamrokam zemāk par jostas vietu, pēc kā arī amerikāņu cīkstonis saļima. Protams, to neieraudzīja ringa tiesnesis, līdz ar to uzvara ar tehnisko nokautu tika ierakstīta Roisa Greisija kontā.

Ar šādu rezultātu nebija apmierināts Kens Šamroks, kurš uzskata, ka Roisam, zinot, ka trāpījis pretiniekam zemāk par jostas vietu, vajadzēja apstāties un atļaut viņam atgūties, bet turpināja cīņu un priecājās par uzvaru. Kens vēlas vēl vienu cīņu ar Greisiju.

“Bellator 149” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Royce GracieKen ShamrockTKO (strikes)12:22
2.Kimbo SliceDada 5000TKO (punches and exhaustion)31:32
3.Derek CamposMelvin GuillardTKO (punches)20:34
4.Linton VassellEmmanuel Newtondecision (unanimous)35:00
5.Emmanuel SanchezDaniel Pinedadecision (split)35:00
6.Isaac VillanuevaRichard KneppTKO (punches)10:42
7.Jeremy MahonDavis SylvesterTKO (punches)24:22
8.Adrian YanezRyan Hollisdecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...