Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mirko „Krokops” Filipovičs atgriežas UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mirko „Krokops” Filipovičs atgriežas UFC
Mirko Filipovičs
Foto: ufc.com

Pēc vairāk kā trīs gadu ilgas prombūtnes UFC rindās atgriezies horvātu cīņu sporta veterāns Mirko „Krokops” Filipovičs (30-11-2), kura pēdējā darba vieta bija japāņu MMA organizācija IGF (Inoki Genome Federation).

Četrdesmit gadus vecais Mirko Filipovičs pēdējo reizi zem UFC karoga cīnījās 2011. gada oktobrī, trešajā raundā ar tehnisko nokautu piekāpjoties bijušā IFL smagā svara čempiona Roja Nelsona (20-10-0) priekšā. Tā priekš horvātu policista bija trešā sakāve pēc kārtas un iemesls kāpēc UFC ar sportistu lauza darba attiecības.

Pēc aiziešanas no UFC Krokops aizvadīja vien četras cīņas, no kurām trijās svinēja uzvaras. Pirms trešās atgriešanās UFC rindās Filipoviča pēdējā darba vieta bija japāņu organizācija IGF. Šīs organizācijas rindās viņš tika kronēts par smagā svara čempionu.

Jāpiezīmē, ka kādu laiciņu atpakaļ no "Bellator" vadītāja Skota Kokera puses izskanēja informācija, ka viņš veic pārrunas ar Mirko par pievienošanos viņa vadītajai organizācijai, taču izskatās, ka UFC boss Dana Vaits apsteidzis savu konkurentu un pārķēra horvātu smagsvaru, piedāvājot tam atgriezties UFC. Šī priekš Mirko ir trešā atgriešanās ASV bāzētajā organizācijā.

Bankrotējošās japāņu organizācijas PRIDE zvaigzne Mirko „Krokops” Filipovičs UFC rindās debitēja tālajā 2007. gadā ar uzvaru pār amerikāni Ediju Sančezu (13-8-0), bet tad sekoja divi zaudējumi pēc kārtas un tajā pašā gadā viņš pameta organizāciju.

Mirko bija spiests atgriezties Japānā, kur aizvadīja divas veiksmīgas cīņas līdz saņēma uzaicinājumu atgriezties UFC. Otrais piegājiens UFC rindās priekš Filipoviča iesākās ļoti veiksmīgi. Viņš pirmajās četrās cīņās izcīnīja trīs uzvaras, bet tad sekoja trīs smagas sakāves pēc kārtas. Krokops atkal bija kļuvis neinteresants priekš UFC vadības un no viņa kārtējo reizi atbrīvojās. Horvāts paziņoja par aiziešanu no lielā sporta, taču drīz vien pārdomāja un atgriezās uz lielās skatuves, lai pievienotos japāņu organizācijai IGF.

Pieļaujams, ka priekš Filipoviča, kurš jau ir jau karjeras norietā, UFC būs pēdējā pieturvieta viņa spožajā karjerā…. Jānovēl viņam vēl dažas uzvaras un spēt sajust brīdi, kad jāpamet lielais sports.

Izmantotie resursi:
Bloody Elbow, for MMA and UFC news

     [+] [-]

, 2015-01-21 09:55, pirms 10 gadiem
Liekas ka aiziešana jau sāk bišķi kavēties.....un diez vai viņš baigi pielicis parterā.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-21 10:46, pirms 10 gadiem
Lai kā man patika Mirko, bet UFC viņam nebija un nav īstā vieta- vismaz smagajā svarā točņa. Iespējams kādu cīņu pavilks, bet aizies ar smagu nokautu jebkurā gadījumā.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-21 13:08, pirms 10 gadiem
Piekritu..
pirmo kkadu padibeni vinnes
otro smagi pec punktiem novilks
un tad 2smagi KO un legjenda atkl ir prom
Neredzu izredzes vinjam. Vrbt pret struvi vai revans ar Gonzagu- tas ar vecs palicis..

     [+] [-]

, 2015-01-21 13:36, pirms 10 gadiem
Gonzaga tak viņu pa zemi izstumdīs,tam tak pēdējā laikā patīk pie BJJ atgriezties. Struve ar viņu izlauztu,bet nu var jau būt ka Mirko ir pielicis parterā

     [+] [-]

, 2015-01-21 14:44, pirms 10 gadiem
Nee vienigo no topa ko redzu kaa victory prieksh cro copa ir paar struvi un gonzagu
struve pedejo cinju izskatijas vnk nekads taa pat ka gonzanga
un gonzaga ir palicis vecs un leens ta ka parteri ari neko nevaretu..

     [+] [-]

, 2015-01-21 17:30, pirms 10 gadiem
Weight-in Gonzaga pat nevareja uz 1 kājas nostavēt lai zeķi novilktu no otras, ar roku turējās pie trenera pleca
cro copu jāliek pret Gonzagu 3ajā UFC debijā!

     [+] [-]

, 2015-01-22 12:33, pirms 10 gadiem
Tas būtu labi, ja Mirko izslēgtu Gonzagu, jo es tā ienīdu Gonzagu par to ka tieši viņš notraumēja crocopu- pēc tā saišu plīsuma crocops kājas vairs tā nevicināja.

     [+] [-]

, 2015-01-23 19:39, pirms 10 gadiem
Es vnk To zinaju!!!
Tas ir apstiprināts 1.maa cīņa Cro Copa trešajā debijā UFC- REVANŠ ar Gonzagu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja