Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas taekvondo čempionātā piedalījās gandrīz 140 sportisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas taekvondo čempionātā piedalījās gandrīz 140 sportisti
Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē Ventspils Olimpiskajā centrā notika Latvijas taekvondo čempionāts, kuru rīkoja Latvijas Taekvondo federācija un Ventspils sporta klubs „Favorīts”. Cīņas notika gan olimpiskajā (WTF), gan neolimpiskajā (ITF) taekvondo versijā, informē pasākuma atbalstītāji.

Olimpiskās versijas turnīrā piedalījās 121 sportists no 6 pilsētām (Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, Bauskas, Ventspils un Liepājas) un 8 klubiem. Neolimpiskajā versijā piedalījās 15 sportisti no 2 pilsētām un 3 klubiem. Sacensības notika 4 vecuma kategorijās – bērni, kadeti, juniori un pieaugušie – un vairākās svara kategorijās.

Visvairāk bērnu bija svara kategorijās zēniem līdz 33 kg un līdz 36 kg, visvairāk kadetu – svara kategorijā meitenēm līdz 44 kg, visvairāk junioru – svara kategorijā meitenēm līdz 52 kg, bet visvairāk pieaugušo – svara kategorijām puišiem līdz 80 kg.

Sacensībās varēja piedalīties ne tikai sparingos (kyorugi), bet arī dažādās tehniskas disciplīnās. Dalībnieki sacentās arī sitienos uz spēku, sitienos uz ātrumu, kā arī poomse (cīņa ar ēnu) disciplīnā.

Lai arī sacensību dalībnieki viens otru jau labi pazina, Latvijas čempionāts bija bagāts ar sīvām un spraigām cīņām. Sacensībās bija arī vairāki nokauti, kā arī viens sportists guva kājas lūzumu.

Komandu kopvērtējumā sparingos bērniem, junioriem un pieaugušajiem dominēja Rīgas taekvondo klubs „Hansu”, zaudējot Daugavpils klubam „Jitae” tikai vienā vecuma kategorijā – kadetiem –, kur izcīnīja 2. vietu. Latvijas čempionāta galīgajā kopvērtējumā triumfēja tas pats Rīgas klubs „Hansu”, aiz kura sekoja Daugavpils „Jitae” un vēl viens Rīgas klubs „Tae-Fun”. Daugavpils klubs dominēja poomse disciplīnā.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv