Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušie PRIDE čempioni Hendersons un Silva uzvar!

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušie PRIDE čempioni Hendersons un Silva uzvar!
Dens Hendersons dominē pār Mauricio Rua
Foto: ufc.com

Bijušie bankrotējušās japāņu organizācijas PRIDE vidējā svara čempioni Dens Hendersons (29-8) un Vandarlejs Silva (34-11-1) vakar cīņu šovā „UFC 139” parādīja, ka vecajai gvardei vēl ir iekšā. Hendersons asiņainā cīņā pēc punktiem uzveica bijušo UFC pussmagā svara čempionu Mauricio Rua (20-6), bet Silva otrajā raundā nokautēja Kangu Lī (7-2).

Hendersons turpina uzvarēt

„UFC 139” galvenajā vakara duelī dūres krustoja divi PRIDE veterāni – bijušais UFC pussmagā svara kategorijas čempions Mauricio Rua (Brazīlija) un bijušais Strikeforce pussmagā svara čempions Dens Hendersons (ASV).

Cīņa iesākās augstos tempos. Pirmajos raundos Hendersons aktīvi un agresīvi presingoja Rua, taču brazīlietis labi aizsargājās un gaidīja brīdi, lai izdarītu prettriecienu. Brazīlietis pāris reizes mēģināja pārvest cīņu parterā, taču nesekmīgi. Pirmajā raundā Dens bija tuvu priekšlaicīgai uzvarai, taču četrdesmit vienu gadu vecais sportists līdz galam nenoriskēja.

Galu galā sportisti aizvadīja būrī visus piecus piecminūšu raundus un cīņas uzvarētāju noteica tiesneši. Ar vienbalsīgu soģu lēmumu (48-47, 48-47, 48-47) par uzvarētāju tika kronēts Dens Hendersons, kuram šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

„Pāris reižu centos viņu nokautēt un tas pamatīgi patērēja manus spēkus. Viņš kā Rokijs Balboa gribēja mani nokausēt,” pēc cīņas stāstīja Hendersons.

„Manuprāt, man pietrūka viens vai divi sitieni, lai cīņu beigt priekšlaicīgi. Viņa galva turēja visai labi. Mēģināju viņu pagrūst tālāk, lai liktu lietā elkoņus, taču Rua man neļāva ieņemt vajadzīgo distanci.”

„Slepkava ar cirvi” atgūst uzvaras garšu

Vandarlejs Silva, kuru sporta aprindās pazīst ar iesauku - „Slepkava ar cirvi” MMA apritē ir kopš 1996. gada. Ir izcīnītas daudzas nozīmīgas uzvaras un iegūtu svarīgi tituli, taču, iespējams, mačs ar bijušo Strikeforce čempionu Kangu Lī priekš trīsdesmit piecus gadus vecā Silvas bija pats principiālākais. Pirms šīs cīņas Vandarlejs kopš atgriešanās UFC, kas notika 2007. gadā, bija aizvadījis sešus mačus un tikai divos brazīlietim izdevās uzvarēt. Pie tam pēdējā duelī ar Krisu Lebenu Silva piedzīvoja vienu no smagākajiem zaudējumiem savā karjerā.

Pēc gūtās smagās mācības, ko guva no cīņas ar Krisu Lebenu, kurā titulētais brazīlietis savam pretiniekam agresīvi metās virsū, šajā mačā viņš bija daudz piesardzīgāks un izmantoja distanci, nogaidot, kad Lī kļūdīsies, lai izdarītu pretsitienu sēriju.

Pirmais raunds viennozīmīgi aizritēja Kanga Lī zīmē, kurš pēc veiksmīga grieztā sitiena ar roku gandrīz aizsūtīja Silvu nokautā, taču pieredzējušajam brazīlietim izdevās noturēties kājās un novilkt raundu līdz galam.

Otrajā raundā Vandarlejs jau bija atradis savu vajadzīgo distanci un ringā jutās daudz drošāk. Silvam izdevās nedaudz satricināt Lī. Sajūtot asins garšu Vanderlejs burtiski atdzīvojās – sāka bombardēt Kangu ar sitieniem ar ceļiem un elkoņiem korpusā un galvā, līdz tiesnesis apstādināja vjetnamiešu izcelsmes amerikāņa Kanga Lī piekaušanu.

„Mani treneri otrajā raundā lika vairāk uzbrukt,” pēc cīņas treneru norādījumus atklāja Silva. „Situ viņam spēcīgi ar celi un sajutu, ka viņš vairs nespēj izturēt.”

Vanderlejs Silva atzinīgi novērtēja arī savu pretinieku: „Viņam ir smagas kājas. Kad viņš sper, tas ir sāpīgi. Kangam ir ļoti spēcīgi sitieni.”

„UFC 139” cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Danny CastilloShamar BaileyTKO (Punches)14:52
2Seth BaczynskiMatt BrownSubmission (Guillotine Choke)20:42
3Miguel TorresNick PaceDecision (Unanimous)35:00
4Gleison TibauRafael dos AnjosDecision (Split)35:00
5Chris WeidmanTom LawlorTechnical Submission (Brabo Choke)12:07
6Michael McDonaldAlex SotoKO (Punches)10:56
7Ryan BaderJason BrilzKO (Punch)11:17
8Stephan BonnarKyle KingsburyDecision (Unanimous)35:00
9Martin KampmannRick StoryDecision (Split)35:00
10Urijah FaberBrian BowlesSubmission (Guillotine Choke)21:27
11Wanderlei SilvaCung LeTKO (Knees and Punches)24:49
12Dan HendersonMauricio RuaDecision (Unanimous)55:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2011-11-20 22:14, pirms 13 gadiem
labas cīņas.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-20 22:47, pirms 13 gadiem
shogad labakais šovs vienozīmigi

     [+] [-]

, 2011-11-23 13:49, pirms 13 gadiem
NickeLBack rakstīja: shogad labakais šovs vienozīmigi
vienozimigi ka nee