Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Skujiņa pasaules čempionātā finišē septiņniekā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skujiņa pasaules čempionātā finišē septiņniekā
Laura Skujiņa (pa labi) cīkstoņu saimē
Foto: kundzinskola.lv

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā turpinās pasaules cīņas čempionāts. Piektdien uz paklāja devās Latvijas brīvās cīņas pārstāve Laura Skujiņa (26), kura startē svara kategorijā līdz 67 kg. Pirmajā mačā komfortabla uzvara, bet otrajā cīņā dramatisks zaudējums ukrainietei, kura pasaules rangā ieņem 2. vietu. Mūsu cīkstone turpināja turnīrā un iekļuva pasaules septiņniekā.

Pirmajā cīņā mūsu sportistei pretī stājās itāliete Dalma Caneva. Otrās minūtes sākumā Skujiņa panāca 2:0, bet vēl pēc minūtes, izvairoties no itālietes uzbrukuma, nolika viņu uz lāpstiņām - cīņa galā (5:0).

Astotdaļfinālā pretiniece bija ukrainiete Alīna Stadņika-Mahiņa (pasaules ranga 2. numurs). Sākumā nedaudz aktīvāka bija mūsējā, tomēr pirmās un otrās minūtes mijā viņa nonāca iedzinējos (0:2). Līdzvērtīga cīņa pirmajā puslaikā, tomēr rezultāts par labu pretiniecei. Otrā puslaika sākumā Skujiņa bija tuvu pretienieces nolikšanai uz lāpstiņām (tā būtu automātiska uzvara), tomēr izdevās rezultātu tikai izlīdzināt (2:2). Saprotot notikušo, ukrainiete kļūva agresīva - uzreiz 2:3. Ukrainietes ofensīva turpinājās, piektās minūtes vidū - 2:5. Turpinājumā augstā ranga oponente nedeva latvietei iespējas atspēlēties, šķita, ka tā viss arī beigsies. Tomēr piecpadsmit sekundes pirms beigām Skujiņa nolika pretinieci uz mutes (4:5), bija jāsteidz veikt kādu paņēmienu, tomēr spēki bija beigušies, bet sekundes iztecēja.

Turpinājumā bija jācer, ka minētā ukrainiete tiks līdz finālam, dodot latvietei iespēju cīnīties gandarījuma turnīrā, kur lielākais iespējamais sasniegums ir bronzas medaļa. Cerība piepildījās, jo ukrainiete pusfinālā izglābās no 0:4, noliekot pretinieci uz lāpstiņām.

Gandarījuma turnīrā par bronzas medaļu Skujiņas pirmā pretiniece bija baltkrieviete Gaļina Ļevčenko. Pirmās minūtes beigās 2:0, trešās minūtes sākumā jau 4:0, bet pirmā puslaika pēdējās sekundēs pretiniecei izdevās saķert latvietes kāju un gūt divus punktus 4:2. Otrā puslaika sākumā latviete veica divus divpunktu gājienus (8:2), bet divdesmit sekundes pirms beigām Skujiņa izcīnīja priekšlaicīgu uzvaru (10:2).

Tālāk bija mazais pusfināls pret vācieti Alīnu Fokenu, kura šī gada Eiropas čempionātā bija trešā, bet pasaules rangā atrodas 7. pozīcijā. Pirmās divas minūtes tika aizvadītas bez rezultatīvām darbībām, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu deficītu (0:1). Otrajā puslaikā turpinājās piesardzīga cīņa, bet piektās minūtes vidū vāciete izpildīja divus punktus vērtu darbību (0:3). Atlikušajā laikā latvietei neradās reālas iespējas gūt punktus, rezultāts vairs nemainījās. Sacensību noslēgumā Laura Skujiņa tika ierindota 7. vietā.

Tagad sasniegtais rezultāts ir ļoti labs, jo šī gada pirmajā pusē mūsu cīkstone atkopās pēc operācijas, bet sacensībās viņa atgriezās tikai pirms mēneša. Skujiņa ir Latvijas titulētākā cīkstone kadetu un junioru vecumā (U17 un U20 Eiropas čempionātu zelta medaļas), bet pieaugušo sacensībās viņai līdz šim nav izdevies realizēt minēto potenciālu.

Kā jau ziņots, pasaules čempionāta pirmajā dienā mūsu Imants Lagodskis (līdz 96 kg) ierindojās 15. vietā, otrajā dienā Armands Zvirbulis (līdz 84 kg) sacensības noslēdza 27. pozīcijā, bet pēcāk Karolina Tjapko ieguva 19. vietu.

Izmantotie resursi:
fila-official.com

  +3 [+] [-]

, 2013-09-20 15:23, pirms 11 gadiem
it kā skumji, bet tomēr cienījams sniegums, atšķirībā no citiem latviešiem!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-20 16:50, pirms 11 gadiem
būsim atklāti, iespēja kapāt par bronzu ir godam nopelnīta!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-20 17:38, pirms 11 gadiem
Ļoti pat labi! Es nesekoju daudz līdz šim sporta veidam, bet tiešām - ļoti labi! Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-20 17:51, pirms 11 gadiem
Malace, ļoti labi, es pārāk necerēju, bet viņai sanāca

  +1 [+] [-]

, 2013-09-21 10:22, pirms 11 gadiem
Skujiņa par 20 vietām augstāk nekā Zvirbulis !!!