Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Karatiste Rezajeva izcīna divas 1. vietas

Andrejs Siliņš

No 17. līdz 19. septembrim Turcijā (Stambulā) notika viens no spilgtākajiem un spēcīgākajiem karatē (WKF) turnīriem pasaulē, kas sapulcēja apmēram 30 spēcīgākās karatē lielvalstis.

Latviju un Latvijas karatē federāciju šajā turnīrā pārstāvēja divi sportisti Viktorija Rezajeva (Baltijas karatē klubs) un Ruslans Sadikovs (Baltijas karatē klubs).

Viktorija (15 gadi) startēja divās vecuma grupās, kadetos (14-15 gadi, +54 kg) un junioros (16-17 gadi, -59 kg) . Katrā kategorijā piedalījās apmēram 20 dalībnieces. Viktorija bija nepārspējama abās kategorijās aizvadot 9 cīņas, ieguva divas 1. vietas.

Ruslans Sadikovs pirmajā cīņā tikās ar spēcīgo Irānas pārstāvi. Trešajā cīņas minūtē Ruslans bija vadība ar 1-0, vienā no uzbrukumiem Joko Geri Čudan spēriens ar kāju korpusā, Ruslans stipri traumēja savu pretinieku, un viņš nespēja tālāk turpināt cīņu, un sacensības vispār. Pēc tiesnešu lēmuma spēriens bija pārāk stiprs un bīstams, tāpēc Ruslanu diskvalificēja no tālāka starta, šāds tiesnešu lēmums bija loti negaidīts Latvijas komandai, bet sports ir sports.