Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Putins saņēmis melno jostu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Putins saņēmis melno jostu
Vladimirs Putins saņem melno jostu
Foto: worldtaekwondofederation.net

Aizvadītajā nedēļā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam piešķirts 9. dans un melnā josta olimpiskajā sporta veidā taekvondo. Pasaules politikas smagsvaru apdāvināja Pasaules taekvondo federācijas prezidents Ču Čhons Vons.

Taekvondo ir korejiešu tradicionālais cīņas sports, kas izplatīts 205 valstīs un ar to nodarbojas 70-80 miljoni cilvēku. "Es nedomāju, ka esmu nopelnījis tik augstu danu," saka Krievijas prezidents Putins. "Uzskatīsim, ka šis mūsu kopējais notikums ir saistīts ar šī lieliskā cīņas sporta veida popularizāciju."

Pasaulē ir tikai daži cilvēki, kas apbalvoti ar 9. dana jostu. "Labi zinām, ka Krievijas prezidents ļoti aktīvi nodarbojas ar dažādiem cīņas sporta veidiem," norāda Pasaules taekvondo federācijas prezidents. "Mēs svinam federācijas 40. gadu jubileju un varam būt lepni par sasniegto progresu. Tajā pašā laikā saprotam, ka vienmēr var darīt vēl kaut ko, lai cilvēki visā pasaulē varētu baudīt un praktizēt taekvondo."

Kā jau ziņots, pasaules taekvando čempionātā šogad piedalījās viens Latvijas sportists - Imants Kopjevs izcīnīja 17. vietu.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondofederation.net