Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bodrovam sudrabs WKF junioru un kadetu pasaules čempionātā

Jānis Pārums

Bodrovam sudrabs WKF junioru un kadetu pasaules čempionātā
Nikolajs Bodrovs uz goda pjedestāla otrā pakāpiena

Latvijas karatists Nikolajs Bodrovs Malaizijas pilsētā Malakā pasaules čempionātā junioriem un kadetiem izcīnījis sudraba medaļu.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 1400 sportisti no 85 pasaules valstīm. Katrā svara kategorijā drīkstēja piedalīties tikai viens pārstāvis no katras valsts. Latviju pārstāvēja pieci sportisti.

Pirmais no Latvijas sportistiem startēja Baltijas karatē kluba pārstāvis, juniors Nikolajs Bodrovs, kurš piedalījās svara kategorijā līdz 61 kilogramam. Pirmajā cīņā viņš uzvarēja Grieķijas vienaudzi ar 2-1, turpinājumā pārspēja arī uzbeku (2-0), bet trešajā cīņā Bodrovam pretī stājās sacensību galvenais favorīts no Irānas, kas līdz tam bija guvis pārliecinošas uzvaras. Tomēr Bodrovs sīvā cīņā tika galā arī ar viņu (1-0), bet ceturtdaļfinālā minimāli uzvarēja arī Francijas pārstāvi (1-0). Tādejādi mūsu pārstāvis iekļuva pusfinālā. Tur Bodrova pretinieks bija turks. Cīņa noslēdzās neizšķirti (1-1), bet papildcīņā pārāks bija Bodrovs. Finālā līdzīgā cīņā Bodrovam nācās atzīt Ungārijas karatista pārākumu, tādejādi izcīnot sudraba medaļu.

"Bez saviem pirmajiem treneriem Aleksandra Kudravceva, Aleksandra Nakoņečnija un, protams, izlases galvenā trenera Maksima Ivančikova šāds rezultāts nebūtu iespējams. Paldies arī vecākiem, kas deva visu iespējamo, lai es sasniegtu pasaules karatē virsotnes."

Viktorija Rezajeva aizvadīja četras cīņas, kurās izdevās pieveikt Ķīnas un Maķedonijas sportistes, bet piekāpties Francijas un Japānas sportistēm. Rezultātā Viktorija ieņēma 7.vietu. Pārējie Latvijas sportisti cīņās par medaļām neiesaistījās.

Informāciju sagatavoja:
Baltijas karatē klubs