Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džiu-džitsu čempions Artūrs Zviedris debitēs MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džiu-džitsu čempions Artūrs Zviedris debitēs MMA
Artūrs Zviedris
Foto: tmfight.com

Latvijas smagā svara brazīliešu džiu – džitsu 2013. gada čempions Artūrs Zviedris nolēmis debitēt profesionālajā MMA. "TM fighting team" sportista debija cīņās bez noteikumiem paredzēta 16. novembrī Tukumā šovā „FREON: Milžu cīņas 2”, taču viņa gaidāmā pretinieka vārds pagaidām nav zināms.

Divdesmit piecus gadus vecais „TM fighting team” sportists šogad Saldū uzvarot pilnīgi visus pretiniekus, kas viņam nāca pretī, tika kronēts par Latvijas smagā svara brazīliešu džiu – džitsu čempionu. Pēc uzvaras Latvijas čempionātā Artūram Latvijas izlases sastāvā bija jādodas uz Baltijas čempionātu, taču Latvijas meistarsacīkstēs gūtās traumas dēļ sportista dalība Baltijas čempī tika atcelta.

Tukumnieks savas iemaņas uzlabo pie Latvijas viena no labākajiem MMA, Sambo un džiu – džitsu treneriem Vladislava Čerņavska. Starp Artūra sparinga un treniņu biedriem ir pazīstamie MMA cīkstoņi Amirans Kavtaradze (3-0-0), Artūrs Čerņavskis (5-0-0), Edgars Skrīvers (7-2-0) un Gatis Skuja (3-0-0).

Jāatzīmē, ka pirms trim gadiem Zviedris aizvadīja arī divas profesionālā boksa cīņas. Debijas mačā Artūrs tikās ar savu novadnieku un tagadējo kluba biedru, Baltijas pussmagā svara čempionu Pāvelu Lotahu, kurā piedzīvoja zaudējumu. Bet nākamajā boksa cīņā sportists dūres krustoja ar līdz šim neuzvarēto Tunisijas bokseri Karimu Ajari un tajā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Pagaidām nav zināms, kas būs Artūra Zviedra pretinieks viņa debijas mačā MMA, taču šova „FREON: Milžu cīņas 2” organizatori informē, ka tas būs kāds no Lietuvas sportistiem.

Izmantotie resursi:
«TM FIGHTING TEAM» - TM Fighting Grand Prix
BoxRec Boxing Records
Latvian Extreme Wrestlers Club