Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grantam trauma, viņu cīņā ar Hendersonu nomainīs Petis

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Grantam trauma, viņu cīņā ar Hendersonu nomainīs Petis
Entonijs Petis
Foto: mmajunkie.com

Galvenais pretendents uz UFC vieglā svara čempiona titulu Timotijs Žeroms Grants (21-5-0) treniņos guvis savainojumu, līdz ar to titula cīņa ar patreizējo UFC vieglā svara čempionu Bensonu Hendersonu (19-2-0), kurai bija jānotiek 31. augustā šovā „UFC 164” tiek atcelta. Granta vietu ieņems bijušais WEC čempions Entonijs Petis (16-2-0)

Divdesmit deviņus gadus vecais T.J. Grants tiesības cīnīties par UFC vieglā svara čempiona jostu nopelnīja šovā „UFC 160”, kurā viņš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica divkārtējo bijušo UFC vieglā svara titula pretendentu Greju Meinardu (11-2-1).

Tā kā Grants treniņos guvis savainojumu, kas liedz viņam iziet cīņā pret Bensonu Hendersonu, viņa vietu ieņems bijušais WEC vieglā svara čempions Entonijs Petis.

„Paldies visiem par atbalstu. Šobrīd atgūstos pēc smadzeņu satricinājuma, kuru guvu džiu – džitsu sparingos. Drīzumā ceru atsākt treniņus,” ar Twitter starpniecību savus līdzjutējus uzrunāja Grants.

Jāpiemin, ka Entonijs Petis ar Bensonu Hendersonu jau vienreiz tikušies un arī tajā cīņā spēkojās par čempiona titulu. Toreiz sportisti dalīja Bensonam piederošo WEC čempiona jostu… Kā visi atceramies, ļoti aizraujošā un dramatiskā cīņā pēc punktiem uzvaru izcīnīja Petis un tika kronēts par jauno vieglā svara čempionu. Šī cīņā atmiņā palikusi ne tikai ar to, ka viņa tika atzīta par 2010. gada labāko maču, bet arī ar Petisa fantastiski izpildīto sitienu… Viņš atsperoties no būra žoga lēcienā izdarīja spērienu pa pretinieka seju pēc kā Hendersosns atradās uz ringa dēļiem. Tiesa, Hendersons spēja atgūties pēc šī sitiena un turpināt cīņu…

Kopš tā laika pagājis ilgs laiks un abu sportistu ceļi gājuši katrs savā virzienā. Hendersons 2012. gadā kļuva par UFC čempionu un kopš tā laika aizvadījis trīs veiksmīgas titula aizstāvības cīņas. Viņš uzvarējis gandrīz visus labākos šā brīža vieglā svara cīkstoņus, savukārt Entonijs pēdējās cīņās, izņemot Donaldu Seroni (20-5-0), uzvarējis oponentus ārpus pasaules TOP 10.

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...