Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Braiens Stens paziņo par iešanu prom no lielā sporta

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Braiens Stens paziņo par iešanu prom no lielā sporta
Braiens Stens
Foto: sherdog.com

Pēdējā laikā pensionējušās vairākas MMA zvaigznes un tagad viņu rindas papildinājis bijušais WEC pussmagā svara čempions, trīsdesmit divus gadus vecais Braiens Stens (12-6-0), kurš pēdējās divās cīņās piekāpies divām citām slavenībām Vanderlejam Silvam (35-12-1) un Maiklam Bispingam (24-5-0).

Šogad par aktīvā sportistu gaitu beigšanu ziņojuši MMA spīdekļi, bijušie UFC cīkstoņi Gilberts Aivels (38-16-1), Renato Sobrals (37-11-0), Forests Grifins (19-7-0), Mets Serra (11-7-0), Sets Petrucelli (14-8-0), Stefans Bonars (15-8-0), Šeins Karvins (12-2-0) u.c., taču tagad negaidīti par aktīvā sportista gaitu beigšanu izdomājis Braiens Stens.

Amerikāņa lēmums kārt MMA cimdiņus uz nagliņas saistīti ar vēlēšanos vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni, kā arī sportistam ir veselības problēmas.

„Esmu pateicīgs par to, ka man tika dota iespēja cīnīties, taču tagad es vēlētos koncentrēties uz savas dzīves galveno lomu – vīra un tēva lomu,” skaidroja Braiens Stens.

Stens kopumā MMA aizvadījis astoņpadsmit cīņu, divpadsmit no tām uzvarējis, pie tam desmit mačos priekšlaicīgi. Savas septiņus gadus garās karjeras laikā sportists spējis pagozēties arī WEC pussmagā svara čempiona tronī, taču jau pirmajā titula aizstāvības cīņā Stens no troņa tika gāzts. 2009. gadā Braiens pievienojās UFC un līdz šā gada martam aizvadīja vienpadsmit cīņu, no kurām sešās svinēja uzvaras. Karjeru Braiens Stens noslēdza ar diviem zaudējumiem pret Vanderleju Silvu (35-12-1) un Maiklu Bispingu (24-5-0).

UFC rindās Stens trīs reižu nopelnījis „Fight of the night” prēmijas. Viņa lielākās uzvaras ir pār Dagu Māršalu (18-6-0), Krisu Lebenu (22-10-0), Džordžu Santjago (25-11-0) un Alesio Sakaru (19-10-0).

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...