Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mameds Halidovs uzveic bijušo UFC cīkstoni Maikelu Falkao

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mameds Halidovs uzveic bijušo UFC cīkstoni Maikelu Falkao
Mameds Halidovs
Foto: shredog.com

Eiropas labākais vidējā svara MMA cīkstonis, bijušais organizācijas KSW pussmagā svara čempions Mameds Halidovs (29-4-2) šovā „KSW 27” kārtējo reizi pierādīja savu piederību pasaules elites cīkstoņu sarakstam, pirmajā raundā ar rokas laušanas paņēmienu uzveicot bijušo UFC cīkstoni Maikelu Falkao (32-6-0).

Trīsdesmit trīs gadus vecais čečenu izcelsmes polis Mameds Halidovs ir vienīgais Eiropas organizāciju cīkstonis, kuram ir izdevies iesprausties starp pasaules labāko MMA cīkstoņu TOP 10.

Viņš uzvarējis vairākas augstākā kaluma MMA zvaigznes kā Melvins Manhofs, Kandels Grouvs, Džesijs Teilors, Mets Lindlands, Igors Pokrajacs, Džordžs Santjago u.c.

Šoreiz Halidova spējas pārbaudīja bijušais Bellator cīkstonis, kurš aizvadījis arī vienu cīņu pasaules lielākās organizācijas UFC rindās un izcīnīja uzvaru – Maikels Falkao.

Lai arī brazīlietis labi iesāka cīņu un lika polim nopietni pasvīst un ilgāku laiku aizsargāties, arī viņš nebija pietiekami nopietns pārbaudījums priekš Mameda… Uzvaru ar rokas laušanas paņēmienu pirmā raunda izskaņā izcīnīja Mameds Halidovs, kuram šī bija jau devītā uzvara pēc kārtas.

„Viņš gribēja mani nogāzt zemē un viņam tas izdevās, tāpēc man bija iespēja uzzināt ko es spēju izdarīt parterā,” pēc uzvaras skaidroja Halidovs.

Spēkavīrs Pudzinovskis uzveic UFC cīkstoni Tomsonu

Kārtējo MMA cīņu šajā pasākumā aizvadīja arī pieckārtējais pasaules čempions spēkavīru sportā Mariušs Pudzinovskis (7-3-0), kurš dūres krustoja ar UFC pieredzi uzkrājušo britu smagsvaru Oliju Tomsonu (12-7-0)
Šis bija kārtējais izturības pārbaudījums priekš masīvā Pudzinovska, kurš lielāko akcentu bija licis uz metieniem un cīņu parterā. Neskatoties un Tomsona lielo pieredzi, viņš tā arī īsti nespēja neko likt pretī poļu atlētam, taču arī Mariušam arsenāls bija par īsu, lai izcīnītu pārliecinošu uzvaru. Būtu godīgi, ja būtu reģistrēts neizšķirts un tiktu piešķirts papildus raunds, taču sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru atdeva Mariušam Pudzinovski, kuram šī bija jau otrā uzvara pēc kārtas.

Droši var teikt, ka soģi atdodot uzvaru Pudzinovskim uzdāvināja viņam dāvanu, jo ne viens, ne otrs smagsvars pēc būrī aizvadītajiem raundiem nebija pelnījis uzvaru, taču tiesnešus neviens nesoda.

Jāatzīmē, ka tikpat nesaprotams tiesnešu lēmums, uzvaru atdodot Pudzinovskim tika pieņemts 2011. gadā cīņā ar citu britu Džeimsu Tomsonu (19-14-0). Taču vēlāk pēc skatītāju un ekspertu kritikas šis rezultāts tika anulēts, cīņu pasludinot par nenotikušu. Iespējams, ka tā notiks arī šoreiz…

„KSW 27” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Mamed KhalidovMaiquel Jose Falcao GoncalvesSubmission (Armbar)14:53
2.Mariusz PudzianowskiOli ThompsonDecision (Unanimous)25:00
3.Borys MankowskiAslambek SaidovSubmission (Triangle Choke)24:27
4.Tomasz NarkunCharles AndradeSubmission (Kneebar)11:02
5.Mateusz GamrotJefferson GeorgeDecision (Unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...