Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Baumanis MMA debitē ar uzvaru pār Lukašēvicu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Baumanis MMA debitē ar uzvaru pār Lukašēvicu
Gatis Baumanis (no labās) pēc cīņas ar Staņislavu Lukašēvicu
Foto: Diāna Krasņikova Apine

Vakar Saldus pilsētas svētku ietvaros notiekošajā cīņu šovā „FREON: Saldus Saule 2” ar uzvaru MMA debitēja džudo kluba „Saldus” treneris Gatis Baumanis (1-0-0), kurš trešajā raundā ar rokas laušanas paņēmienu uzveica citu debitantu Staņislavu Lukašēvicu (0-1-0).

Trīsdesmit divus gadus vecais saldenieks Gatis Baumanis cīņu apritē kā sportists nav bijis kopš 2004. gada. Viņš ir vairākkārtējs Latvijas čempions džudo, bet pēdējos gados strādā par treneri starp kura labākajiem audzēkņiem ir Latvijā zināmie MMA cīkstoņi Dzintis Ilaķis (2-2-0) un Jurijs Dubatovska (2-0-0).

Baumanis šogad nolēma izmēģināt savus spēkus MMA un kā pirmais eksāmens lielajā sportā priekš saldenieka bija MMA debitants, kurš pirms tam neuzvarēts plosījās boksā un kikboksā – Staņislavs Lukašēvics.

Pirmais un otrais raunds bija visai gauss, jo Gatis agresīvajam Staņislavam, kurš metās virsū pretiniekam, lai cīnītos stājā, neļāva boksēt, bet nometa to zemē un turpināja cīņu parterā.

Trešajā, cīņas pēdējā raundā notika kulminācija – Lukašēvics ar sitienu nogādāja Baumani uz ringa dēļiem un metās virsū uz zemes guļošajam saldeniekam, taču izdarīja kļūdu atdodot roku, ko izmantoja Gatis, pielietojot rokas laušanas paņēmienu un izcīnīja uzvaru.

„Esmu laimīgs. Es bieži neraudu, taču šobrīd acīs ir asaras. Tas ir liels prieks pēc tik lielas pauzes atgriezties sportā un uzvarēt savu līdzjutēju priekšā” pēc uzvaras emocionāls bija Gatis Buamanis, kurš ringā devās ar kājas savainojumu.

„Paldies Saldus dakteriem, kuri mani sašpricēja un izdarīja visu, lai es šodien varētu cīnīties. Kā arī liels paldies manam sekundantam Vladislavam Čerņavskim, kurš man lika noticēt paša spēkiem.”

„FREON: Saldus Saule 2” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
K-1Ivars SmiltnieksRenarts RozītisTKO31:41
K-1Aleksandrs ČizovsEdgars VilsonsDecision32:00
K-1Nils GerasimovsGvido GranauskisTKO11:52
MMAGatis BaumanisStaņislavs LukašēvicsSubmission (Armbar)31:40
MMARaimonds KozlovskisKaspars UzijsTKO20:42
BokssOskars GrosmanisRuslans KuzņickisDecision32:00
BokssRaimonds KripaIļja SakinsTKO11:26
PankrationsPāvels LapovsElvis ZaharovsTKO11:34

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...