Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kristiana Santosa parakstījusi līgumu ar Invicta FC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kristiana Santosa parakstījusi līgumu ar Invicta FC
Kristiana Santosa
Foto: strikeforce.com

Bijusī Strikeforce čempione Kristiana „Kiborgs” Santosa (10-1-0) atteikusi līgumu UFC un parakstījusi ilgtermiņa kontraktu ar sieviešu MMA organizāciju Invicta FC, kuras rindās brazīliešu sportiste debitēs šā gada aprīlī cīņā pret savu tautieti Edianu Gomesu (10-2-0).

Santosa ilgu laiku veica pārrunas ar UFC par palikšanu pasaules vadošās MMA organizācijas rindās, taču tā arī netika atrasta kopēja valoda (puses nespēja vienoties par cīņas aizvadīšanu ar UFC čempionu Rondu Rouziju – J.E.) un bijusī Strikeforce čempione nolēma pievienoties pasaules vadošajai sieviešu MMA organizācijai Invicta FC.

Jāatzīmē, ka 2009. gadā Kristiana Santosa uzvarot vienu no pasaules atpazīstamākajām MMA sportistēm Džīnu Karano kļuva par jauno Strikeforce pusvieglā svara čempioni. Aizvadot divas veiksmīgas titula aizstāvības cīņas, uzveicot Marlo Koenu (21-5-0) un Dženu Finiju (8-10-0), 2011. gadā brazīliete tikās ar japāņu cīkstoni Hiroko Jamanaku un uzvarēja to, taču pēc cīņas dopinga kontrolē atklājās, ka Santosa lietojusi aizliegtās vielas un mača rezultāts tika anulēts.

Pēc diskvalifikācijas izciešanas Kiborgs parakstīja līgumu ar UFC, taču atteicās startēt pusvieglajā svara kategorijā (svara kategorijā, kurā viņa startēja iepriekš – J.E.), atsaucoties uz veselības problēmām, kas radušās ieturot sevi attiecīgā svara robežās. UFC pagaidām nav citas svara divīzijas uz kuru pārfīrēt Kristianu Santosu tāpēc brazīliešu atlēte nolēma savu karjeru turpināt Invicta FC rindās.

Savukārt Ediana Gomesa savas piecu gadus garās karjeras laikā piedzīvojusi tikai divus zaudējumus. Abas sakāves brazīliešu sportistei sarūpējušas pasaules TOP atlētes – UFC čempione Ronda Rouzija (6-0-0) un bijusī Strikeforce cīkstone Amanda Nuņesa (7-3-0). Dotajā momentā Ediana aizvada četru cīnu uzvaru sēriju un gatavojas pārsteigt pasauli, uzvarot Kristianu Santosu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...