Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kristaps Zutis cīņā gūst savainojumu un profesionālajā MMA debitē ar zaudējumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kristaps Zutis cīņā gūst savainojumu un profesionālajā MMA debitē ar zaudējumu
Kristaps Zutis
Foto: Andris Jermuts

Vakar Tukumā aizvadīts cīņu sporta pasākums ''Milžu cīņas 8", kura galvenajā cīņā Latvijas smagā svara bokseris Kristaps Zutis (0-1) ar zaudējumu debitēja profesionālajā MMA, otrajā raundā savainojuma dēļ atzīstot 2018. gada Latvijas MMA čempiona starp amatieriem Daiņa Peipiņa (1-0) pārākumu.

Divdesmit deviņus gadus vecais sabilnieks Kristaps Zutis, vadoties pēc Boxrec.com publicētajiem reitingiem, ir vadošais profesionālā boksa smagā svara bokseris. Viņš savā pēdējā boksa mačā uzveica leģendāro britu bokseri Deniju Viljamsu, un gatavojoties pavasarī paredzētajam boksa duelim pret Danielu Riekstiņu, izņēmuma kārtā piekrita aizvadīt profesionālā MMA cīņu ar aglonieti Daini Peipiņu.

Ar Peipiņu sabilnieks jau vienreiz MMA laukumā bija ticies. Tas notika pērnā gada Latvijas MMA čempionāta amatieriem finālā, kurā aglonietis pielietojot rokas laušanas paņēmienu, izcīnīja uzvaru.

“Milžu cīņu” organizatori piedāvāja abiem sportistiem aizvadīt revanša cīņu, bet šoreiz pēc profesionālā MMA noteikumiem, kam atlēti piekrita.

Cīņas sākumā notikumus cīņu būrī, strādājot distancē, kontrolēja Kristaps Zutis, kurš vairākkārt apdraudēja pretinieku ar spēcīgiem sitieniem, taču Dainis Peipiņš pēc tiem spēja noturēties kājās un turpināt cīņu.
Sportistiem nogurstot, Dainis spēja saīsināt distanci un piespiežot Kristapu pie cīņu būra žoga, mēģināja to nogāzt zemē, lai turpinātu cīņu parterā, tomēr Zutis stabili turējās kājās un esot klinčā atsevišķos brīžos neskopojās sist pretiniekam gan ar rokām, gan ar kājām.

Pirmais piecu minūšu raunds noslēdzās Kristapa Zuša zīmē, pēc kā likās, ka arī otrajā raundā viņš turpinās diktēt noteikumus cīņu laukumā, taču pašā otrā raunda sākumā smagsvari saķērās klinčā un abiem krītot sabilnieks satraumēja elkoni, kā rezultātā ringa tiesnesis Eduards Voļikovs bija spiests apstādināt cīņu.

Līdz ar to uzvaru pretinieka savainojuma dēļ ar tehnisko nokautu otrajā raundā izcīnīja kluba “The Latgalians” pārstāvis Dainis Peipiņš.

“Paldies visiem! Zaudējums ir bez attaisnojumiem, uzvarēja labākais. Apsveicu Daini,” pēc cīņas portālam Sportacentrs.com komentēja Kristaps Zutis, kurš atzina, ka starts MMA bija viņa sens sapnis un viņš to esot piepildījis, tāpēc tagad atkal atgriežas boksā, lai gatavotos mačam ar Danielu Riekstiņu.

“Milžu cīņas 8” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
MMADainis PeipiņšKristaps ZutisTKO (injury)20:46
MMAMihails AņisimkovsFarrukh Saydullaev (Uzbekistāna)Decision35:00
MMAJoakim Jankovic (Dānija)Vladislavs KarpinskisTKO12:06
MMAMikail Bayram (Francija)Gvido GranauskisDecision35:00
MMAEdvinas Janusevičius (Lietuva)Syed Shahwali Firouzadeh (Afganistāna)Armbar14:08
MMASilvis JansonsIgor Gerasimov (Lietuva)Armbar22:40
MMASigurds StūrītisIvans KozečenkovsDecision33:00
MMALeonīds KoroļovsŅikita SolomjanijsDecision33:00
MMAAleksandra Tuzova (Lietuva)Nikola TeterinaDecision23:00
BokssŅikita SmirnovsArmands TīlensDQ21:27

     [+] [-]

, 2019-11-27 16:35, pirms 5 gadiem
Lol