Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Santpjērs izvelk uzvaru pār Hendriksu un nosargā UFC titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Santpjērs izvelk uzvaru pār Hendriksu un nosargā UFC titulu
Džordžs Santpjērs
Foto: ufc.com

Vakarnakt šova „UFC 167” galvenajā cīņā UFC pusvidējā svara čempions Džordžs Santpjērs (25-2-0) piecu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu izcīnīja uzvaru pēc punktiem pār Džoniju Hendriksu (15-2-0) un nosargāja savu titulu jau devīto reizi.

Visi raundi, izņemot otro, ritēja punkts punktā un šajā cīņā droši varēja piešķirt neizšķirtu, taču kā jau zināms, UFC neizšķirtu rezultātu nav un tāpēc tiesnešiem bija jānosaka uzvarētājs.

Otrajā piecminūšu raundā Džonijam Hendriksam izdevās vairāki smagi sitieni ar roku, kas izurbās čempiona aizsardzībai, taču Santpjērs ir pietiekami ciets rieksts. Arī cīņā parterā, kā arī ar metieniem Hendrikss bija līdzīgā līmenī ar Santpjēru, kurš dažas reizes spēja nogāzt uz ringa dēļiem, pārejot cīņā parterā.

Stājā Džordžs bija aktīvāks par savu pretinieku, izdarot pietiekamu skaitu sitienu ar rokām un kājām, taču paskatoties uz čempiona seju varēja secināt, ka Hendriksa sitieni bija postošāki.

Cīņa beidzās pēc punktiem, kurā uzvarētāju noteica sānu tiesneši. Viens soģis uzvaru atdeva Hendriksam (47-48), bet pārējie divi savas simpātijas atdeva čempionam (48-47 un 48-47), kā rezultātā uzvaru izcīnīja Džordžs Santpjērs, kuram šī bija jau devītā veiksmīgā titula aizstāvības cīņa.

„Domāju, ka uzvarēju pirmos trīs raundus. Pēdējā raundā man vajadzēja izlikt visus spēkus, man tas izdevās un es uzvarēju,” lai arī cīņa bija ļoti līdzīga, Džordžs Santpjērs bija pārliecināts par savu uzvaru.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-11-18 11:25, pirms 11 gadiem
Kur pārējo cīņu iznākumi? Kur Dana White viedoklis par šo maču? Autor, kā pats domā, kuram vajadzēja uzvarēt?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-18 12:04, pirms 11 gadiem
cīņa bija ļoti līdzīga,varbūt pat min.pārsvars j.h. Pusē,bet,lai tādam čempionam atņemtu jostu ir jāparāda vairāk un nevajag pirms pēdējā raunda uzvesties kā ērglim! Lai arī grūta, bet Jsp uzvara pelnīta!

  -1 [+] [-]

, 2013-11-18 14:15, pirms 11 gadiem
Hendriksam vajadzēja kļūt par jostas īpašnieku

     [+] [-]

, 2013-11-18 16:24, pirms 11 gadiem
Pilnīgs sviests tas lēmums. Hendricks bija labāks visās jomās un neizrādīja ne mazākās vājuma pazīmes. GSP tikai glaudīja Hendricksu ar savu maigo jabu. Droši vien nebija gudri no Hendricksa puses jau priecāties tā pēc 4. raunda un vajadzēja vinnēt arī piekto, bet jau pirms piektā Hendricks bija vinnējis 3 raundus (1., 2. un 4.), turklāt GSP stūrī treneris un sekundanti teica viņam to pašu.
Izšķirošais bija 1.raunds - GSP uztaisīja pirmajās sekundēs takedownu, kopumā noturot Hendrickus uz zemes 1 sekundi. Hendricks uztaisīja takedownu raunda beigās noturot viņu daudz ilgāk (neko gan daudz neizdarīja), bet tik un tā raunds viņam. Sitieni raundā 19 pret 18 GSP labā, bet Hendricks ar elkoņiem pie sienas kāŗtīgi sadauzīja GSP purnu, kamēr GSP visi 19 bija viena paijāšana. Kā par to var iedot uzvaru raundā?

     [+] [-]

, 2013-11-18 22:55, pirms 11 gadiem
Nedomāju, ka te problēma slēpjas stipri sitieni vs. vāji sitieni, jo problēma ir tiesāšanas sistēma, kur 10 punktu sistēma un katra raunda atsevišķa vērtēšana, mma īsti nestrādā. Tāpat netiek atsevišķi skatīti bojājumi, ko viens izdara otram. Ja skatam pēc desmit punktiem un pa raundiem, gsp uzvarēja 1, 3 un 5 raundu. Ja skatām pēc tā, kādas abiem pēc cīņas izskatījās sejas, bārdainim vajadzēja iet mājās ar jostu. Bet uz to neskatās! Tā ka pēc šībrīža tiesāšanas sistēmas gsp uzvarēja vienos vārtos. Nesaku, ka tam piekrītu (lai gan vairāk sliecos domāt, ka gsp uzvarēja)!

Luca Toni rakstīja: Pilnīgs sviests tas lēmums. Hendricks bija labāks visās jomās un neizrādīja ne mazākās vājuma pazīmes. GSP tikai glaudīja Hendricksu ar savu maigo jabu. Droši vien nebija gudri no Hendricksa puses jau priecāties tā pēc 4. raunda un vajadzēja vinnēt arī piekto, bet jau pirms piektā Hendricks bija vinnējis 3 raundus (1., 2. un 4.), turklāt GSP stūrī treneris un sekundanti teica viņam to pašu.
Izšķirošais bija 1.raunds - GSP uztaisīja pirmajās sekundēs takedownu, kopumā noturot Hendrickus uz zemes 1 sekundi. Hendricks uztaisīja takedownu raunda beigās noturot viņu daudz ilgāk (neko gan daudz neizdarīja), bet tik un tā raunds viņam. Sitieni raundā 19 pret 18 GSP labā, bet Hendricks ar elkoņiem pie sienas kāŗtīgi sadauzīja GSP purnu, kamēr GSP visi 19 bija viena paijāšana. Kā par to var iedot uzvaru raundā?

     [+] [-]

, 2013-11-18 23:30, pirms 11 gadiem
kaut kā cerēju, ka Hendriksam ies krietni labāk nekā gāja. bet pēc cīņas teica, ka sitis uz 70% un tas šķietami bija tas, kas kaut kā deva priekšstatu, ka neiet labi Džonijam. kaut kā nevar tikt pietiekami pakaļ

nu 2. un 4. varētu iedot, pārējais diezgan ničīgi (ko reti dod). reach šķita problemātisks arī.

manuprāt, varētu izmantot to 10 punktu sistēmu nedaudz izteiksmīgāk. jo savādāk nav jēga, tik apaļu skaitļu dēļ (30, 50 punkti). tak 10-7 raundu gandrīz nekad neredzēs (izņemot laikam Meinarda/Edgara otrās cīņas pirmo raundu). jo par acīmredzamiem uzvarētiem raundiem un ar krāna galiņu pārspētiem raundiem tik un tā dod 10-9 palielam.

vienīgi no Vaita puses viņa aizstāvība par sitienu bojājumiem, kas pēkšņi ir svarīgi, bija tā liekulīgi.
Džonss krietni trakāk izskatījās un tagad arī pat uz ufc 170 netiek gūto traumu dēļ.

     [+] [-]

, 2013-11-19 09:42, pirms 11 gadiem
Nu bet tur cīņa bija līdzīga un Gustafsons pats visu zaudēja (neatceros, 4. vai 5.raundā), kad izlaida pāris labus sitienus un tika apdullināts + abi cīkstoņi uz beigām bija tādi labi nodauzīti un knapi kustējās. Hendricks tomēr izskatījās daudz labāk gan cīņā, gan pēc tam.
Varbūt, ja Hendricks būtu šāvis vaļā uz 100%, moš būtu arī piebeidzis GSP 2.raundā. Taupījās viņš, lai pietiktu pulveris 4. un 5.raundam, nākamreiz (ja GSP neaizbēgs), gan jau šaus ārā no paša sākuma.

     [+] [-]

, 2013-11-19 13:32, pirms 11 gadiem
Tās ir tādas atrunas - kādi vēl tur 70%?? Tā ir titula cīņa! 2. raundā, kad hendriks bija apdullinājis gsp, viņš pārgāja klinčā! wtf? pats vainīgs, ka nepielika punktu. + visu 5. raundu hendriks jau svinēja uzvaru! vispār dīvaini... nu nedrīkst viņš tagad čīkstēt, ka neiedeva viņam uzvaru, pats izlaida no pirkstiem. Vispār man neliekas pareizi, ka ufc nav neizšķirta. Šis bija neizšķirts!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-19 18:58, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: Nu bet tur cīņa bija līdzīga un Gustafsons pats visu zaudēja (neatceros, 4. vai 5.raundā), kad izlaida pāris labus sitienus un tika apdullināts + abi cīkstoņi uz beigām bija tādi labi nodauzīti un knapi kustējās. Hendricks tomēr izskatījās daudz labāk gan cīņā, gan pēc tam.
Varbūt, ja Hendricks būtu šāvis vaļā uz 100%, moš būtu arī piebeidzis GSP 2.raundā. Taupījās viņš, lai pietiktu pulveris 4. un 5.raundam, nākamreiz (ja GSP neaizbēgs), gan jau šaus ārā no paša sākuma.
Ko tu tur plurksti GSP aizbeegs un veel nez ko,viens no izcilaakajiem UFC fighteriem kurs visu laiku dziivo pa dzimiem,paskaties cik vinam melnaas jostas,vina vecumaa,ja esi UFC skatiitaajs vai fans domaaju nenoliegsi,kas sis cempions ir iipass un taadu vairaak nebuus.Turklaat to es saku kaa Condita fans,to ka GSP nebij savaa aadaa to visi pamaniija,saistiibaa drosi ar savaam privaatajaam probleemaas,bet tik un taa kusteejaas krietni vairaak un lietderiigaak,kur arii tehniski savaaca savus punktinus. Hendricks ko lielaa meeraa cereeja uz savu vareno bliezienu un vilka liidz tam 5 raundam,kuraa tad arii bij viss speeki bij galaa un pa sasistajaam sejaam spriest,kaa te veel dazi augstaak vispaar ir mulkiigi,katram fighterim ir atskiriigi,aada, geneetika,Conditam ne reizi viens Hendricks traapiija un kas seja bij taada pati kaa pirms ciinas taakaa tas nav raadiitaajs. Mana skatiijumaa uzvareeja GSP,pluss ja buutu vins taads kaa vienmeer vispaar buutu civ,Hendricks nav cempions,vismaz pagaidaam nav arii pelniijis uz zemes ir nekaads,takedownus labi taisa,bet taalaak nezin ko dariit,Condits liida aaraa visu laiku,starp citu arri striidiigs leemums preks manis,domaaju buutu Hendricks vs Condit cinaa veel 2raundi buutu aamen Jonnijam tocna gluzi manas domas,vienkaarsi nevajag tik akli fanot par kaadu no sportistiem un paareejo vispaar neredzeet,GSP ir cempis un pelniiti!!!

     [+] [-]

, 2013-11-20 00:36, pirms 11 gadiem
ozols_ rakstīja: Tās ir tādas atrunas - kādi vēl tur 70%??
viņš ar to "neatrunājās", kāpēc zaudēja. pats jau tic, ka pietiekami izdarīja un, protams, lielākā daļa arī.

atgādina Pacquiao/Bradley cīņu. Pacquaio jau uzvarēja, protams, bet, man liekas, daudzi pārvērtēja par to, cik ļoti viņš pārspēja Timu.

     [+] [-]

, 2013-11-20 11:03, pirms 11 gadiem
Kur vai kad vares redzet pilnu šo ciņu

  -1 [+] [-]

, 2013-11-20 11:28, pirms 11 gadiem
fabregas4 rakstīja: Ko tu tur plurksti GSP aizbeegs un veel nez ko,viens no izcilaakajiem UFC fighteriem kurs visu laiku dziivo pa dzimiem,paskaties cik vinam melnaas jostas,vina vecumaa,ja esi UFC skatiitaajs vai fans domaaju nenoliegsi,kas sis cempions ir iipass un taadu vairaak nebuus.Turklaat to es saku kaa Condita fans,to ka GSP nebij savaa aadaa to visi pamaniija,saistiibaa drosi ar savaam privaatajaam probleemaas,bet tik un taa kusteejaas krietni vairaak un lietderiigaak,kur arii tehniski savaaca savus punktinus. Hendricks ko lielaa meeraa cereeja uz savu vareno bliezienu un vilka liidz tam 5 raundam,kuraa tad arii bij viss speeki bij galaa un pa sasistajaam sejaam spriest,kaa te veel dazi augstaak vispaar ir mulkiigi,katram fighterim ir atskiriigi,aada, geneetika,Conditam ne reizi viens Hendricks traapiija un kas seja bij taada pati kaa pirms ciinas taakaa tas nav raadiitaajs. Mana skatiijumaa uzvareeja GSP,pluss ja buutu vins taads kaa vienmeer vispaar buutu civ,Hendricks nav cempions,vismaz pagaidaam nav arii pelniijis uz zemes ir nekaads,takedownus labi taisa,bet taalaak nezin ko dariit,Condits liida aaraa visu laiku,starp citu arri striidiigs leemums preks manis,domaaju buutu Hendricks vs Condit cinaa veel 2raundi buutu aamen Jonnijam tocna gluzi manas domas,vienkaarsi nevajag tik akli fanot par kaadu no sportistiem un paareejo vispaar neredzeet,GSP ir cempis un pelniiti!!!
Tur tā lieta, ka tu esi fans. Es nefanoju par nevienu konkrētu cīkstoni, es fanoju tikai par interesantām cīņām un GSP cīņas man vienmēr uzdzen miegu. Ko man dod tas, ka manam iemidzinātājam ir n-tās jostas un ka kaut kāds fabregas4 nevar beigt sapņot par viņu? + es ceru, ka tu savu komentāru rakstīji no telefona, jo ja nē, tad tev steidzami vajag pie ārsta

     [+] [-]

, 2013-11-20 13:47, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: Tur tā lieta, ka tu esi fans. Es nefanoju par nevienu konkrētu cīkstoni, es fanoju tikai par interesantām cīņām un GSP cīņas man vienmēr uzdzen miegu. Ko man dod tas, ka manam iemidzinātājam ir n-tās jostas un ka kaut kāds fabregas4 nevar beigt sapņot par viņu? + es ceru, ka tu savu komentāru rakstīji no telefona, jo ja nē, tad tev steidzami vajag pie ārsta
Nosauc tad to savu top fighteri kuram vienmēr ir tās mega aizraujošās cīņas? Es zinu, ka esi butthurt par to, ka bārda pakāsa, bet reāli viņš pats noraka 5 roundu. GSP nekad nav duckojis nevienu, + vel tas bija pārāk acimredzami, ka ar viņu kaut kas nebija īsti lāgā, kas protams ir viņa problēma, bet tas nemaina cīņas iznākumu.
Drīzāk jābrīnās kā Rory zaudēja, galīgi sūdīga cīņa viņam

  -1 [+] [-]

, 2013-11-20 14:30, pirms 11 gadiem
Kam pazūd, tas meklē. Tu pats tikko atzini, ka esi butthurt par savu Roryu, stāsti atmazkas par GSP un mēģini man te kaut ko vēl piešūt.
Ej labāk priecājies kamēr vēl vari, jo bārda tuvāko 6 mēnešu laikā tavam lieliskajam vīrietim būs atņēmis jostu

     [+] [-]

, 2013-11-20 14:47, pirms 11 gadiem
Noskatoties šo cīņu es sapratu ka no MMA tiesāšanas neko nesaprotu, jo es tur GSP uzvaru nesaskatīju.
Vai varbūt te strādā tie paši boksa principi - uzvar tas kuram pēc organizatora domām ir jāuzvar un kas no biznesa viedokļa ir izdevīgāks.

     [+] [-]

, 2013-11-20 23:11, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: Kam pazūd, tas meklē. Tu pats tikko atzini, ka esi butthurt par savu Roryu, stāsti atmazkas par GSP un mēģini man te kaut ko vēl piešūt.
Ej labāk priecājies kamēr vēl vari, jo bārda tuvāko 6 mēnešu laikā tavam lieliskajam vīrietim būs atņēmis jostu
Kā tad es atzinu? pasakot, ka viņš sūdīgi nocīnījās, jeb man tev skaidrot vārda butthurt nozīmi? Tavi komentāri vienmēr cepījuši

Nē nu ok, turēšu pie vārda, tik nebrīnies, ka Hendrisku re-matcha, ja tāds vispār būs, izvārtis pa zemi ne pa jokam un savāks kārtējo 50-45

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:39, pirms 11 gadiem
esmu vienīgais, kam īsti ar GSP "īsti nebūšanu savā ādā" un Hendriksa taupības režīmu grūti kādam dot uzvaru tajā cīņā?

es pat īsti negribētu, lai tā nosaka čempionu. bet labi, būs tak revanša mačs un tāpat citu pretendentu uz titulu reāli nav.

kas zin' moš Hendrikss izies zvērīgāk, moš pieies kā Maurisio pret Lioto un vienkārši pabeigs pirmajā raundā, lai nav diži jāspriež par iznākumu, moš GSP būs daudz taktiski pārāks.

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:47, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: Tur tā lieta, ka tu esi fans. Es nefanoju par nevienu konkrētu cīkstoni, es fanoju tikai par interesantām cīņām un GSP cīņas man vienmēr uzdzen miegu. Ko man dod tas, ka manam iemidzinātājam ir n-tās jostas un ka kaut kāds fabregas4 nevar beigt sapņot par viņu? + es ceru, ka tu savu komentāru rakstīji no telefona, jo ja nē, tad tev steidzami vajag pie ārsta
Turlkaat veel neaizmirsti,ka pirmaja raundaa,Jonnys tavs,tap tap uztaisiija,ko redzeeja vairums skatiitaaju,gan pie ekraaniem,gan dziivajaa,nesaprotu par ko te saubiities,uzvareeja GSP pelniiti!!!

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:48, pirms 11 gadiem
AOL 45 rakstīja: Hendriksam vajadzēja kļūt par jostas īpašnieku
Jaa kaa tad.it seviski peec tap,tap pirmajaa raundaa!!!

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:55, pirms 11 gadiem
hellpickle rakstīja: esmu vienīgais, kam īsti ar GSP "īsti nebūšanu savā ādā" un Hendriksa taupības režīmu grūti kādam dot uzvaru tajā cīņā?

es pat īsti negribētu, lai tā nosaka čempionu. bet labi, būs tak revanša mačs un tāpat citu pretendentu uz titulu reāli nav.

kas zin' moš Hendrikss izies zvērīgāk, moš pieies kā Maurisio pret Lioto un vienkārši pabeigs pirmajā raundā, lai nav diži jāspriež par iznākumu, moš GSP būs daudz taktiski pārāks.
Ja Jonnys mauks uz visu no pirmaa,tad 4 un 5 raundaa buus speeki galaa,jau sinii ciinaa,tas bij redzams un par citiem pretendentiem Conditam vareetu sanaakt!!!