Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Karalis atgriezies – Santpjērs uzvar Konditu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Karalis atgriezies – Santpjērs uzvar Konditu
Džordžs Santpjērs cīņā ar Karlosu Konditu
Foto: sherdog.com

UFC pusvieglā svara čempions kanādietis Džordžs Santpjērs (23-2-0) pēc deviņpadsmit mēnešu piespiedu atvaļinājuma vakarnakt šova UFC 154 - St. Pierre vs. Condit” ietvaros piecu raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja Karlosu Konditu (28-6-0) un septīto reizi nosargāja savu titulu.

Pēc gandrīz divu gadu pauzes, sakarā ar ceļgala savainojuma ārstēšanu, cīņu apritē nebija manāms UFC pusvidējā svara čempions Džordžs Santpjērs, kura atgriešanās sportā notika vakar viņā dzimtajā Kanādā pret bijušo īslaicīgā UFC pusvidējā svara čempiona titula īpašnieku Karlosu Konditu.

Pirmie divi raundi aizritēja Santpjēra zīmē, kurš labāk par pretinieku darbojās gan kājās, gan kanādietim izdevās pārvest cīņu parterā, kurā tas izdarīja daudzus veiksmīgus sitienus. Jāpiemin, ka pirmajā raundā pēc Džordža viena no sitieniem ar elkoni tika pārsista Kondita uzacs, pēc kā radās spēcīga asiņošana.

Lai arī Karlosam otrajā raundā tika savainota uzacs, uz trešo raundu sportists izgāja daudz niknāks un vienā epizodē Kondits izdarīja sitienu ar kāju čempionam pa galvu pēc kā Santpjērs atradās uz ringa dēļiem, taču amerikānim novest darbiņu līdz galam neizdevās, jo zemē guļošais čempions prasmīgi aizsargājās, bet vēlāk pat atguvās un nokļuva vadošajā pozīcijā. Šī bija vienīgā piecminūte, kurā Karlosam Konditam piederēja iniciatīva pār Džordžu Santpjēru.

Taču pēdējos divos raundos atkal kontroli pār pretinieku bija ieguvis Santpjērs, kurš izmantoja pirmajos raundos pielietoto taktiku – izmantojot metienus un pārejot cīņā parterā, kur veiksmīgi pielietoja sitienus ar elkoņiem.

Pēc visu atvēlēto raundu aizvadīšanas sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru atdeva UFC čempionam Džordžam Santpjēram, kuram šī bija septītā veiksmīgā titula aizstāvības cīņa.

„Daudzi saka, ka pēc pārtraukuma ierūsē. Varu apstiprināt šos vārdus. Karloss Kondits ir kļuvis par manu nopietnāko pretinieku, viņš man sagādāja pašu smagāko cīņu karjerā,” pēc uzvaras atklāja trīsdesmit vienu gadu vecais Santpjērs.

„Pats grūtākais bija pierast pie astoņstūra formāta, būra grīdas, skatītājiem, pie visa, kas bija pakārt cīņas laikā. Man tas viss tik ļoti trūka.”

„Kas saistīts ar celi, tad tas mani necik neuztrauca, pretējā gadījumā es pat nekāptu iekšā astoņstūrī.”

„Karloss pārsteidza mani ar savu sitienu ar kāju. Līdz šim nebiju redzējis tādu kombināciju, pie tam mana acs bija nedaudz piepampusi, bet viss bīstamākais sitiens ir tas, kuru tu neredzi.”

"UFC 154" rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Georges St-PierreCarlos Conditdecision (unanimous)55:00
2.Johny HendricksMartin KampmannKO (punch)10:46
3.Francis CarmontTom Lawlordecision (split)35:00
4.Rafael dos AnjosMark Bocekdecision (unanimous)35:00
5.Pablo GarzaMark Hominickdecision (unanimous)35:00
6.Patrick CoteAlessio SakaraDQ (illegal strikes)11:26
7.Cyrille DiabateChad Griggssubmission (rear-naked choke)12:24
8.John MakdessiSam Stoutdecision (unanimous)35:00
9.Antonio CarvalhoRodrigo Dammdecision (split)35:00
10.Matt RiddleJohn Maguiredecision (unanimous)35:00
11.Ivan MenjivarAzamat Gashimovsubmission (armbar)12:44
12.Darren ElkinsSteven Silerdecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-11-18 15:55, pirms 12 gadiem
Sent-Pjērs, nevis sAnt

     [+] [-]

, 2012-11-19 01:28, pirms 12 gadiem
johny hendricks iespaidigs kreisais āķis, 46 sekundes ko dāni :O

     [+] [-]

, 2012-11-19 13:23, pirms 12 gadiem
bāc, lai kā man besītu pārmērīga Dieva dievināšana pēc cīņu intervijās, bet Hendrikss sāk riktīgi iepatikties

     [+] [-]

, 2012-11-21 10:21, pirms 12 gadiem
Respect GSP, ka vismaz 2 minūtes katra raunda sākumā pastāvēja uz kājam un tikai tad 3 minūtes vazāja pa zemi, nevis visas 5 kā agrāk.
Žēl Hendriksa, jo viņš šobrīd ir vairāk kā pelnijis cīnīties par titulu, bet noteikti GSP pēc šitādas cīņas kādus 9 mēnešus ringā nerādīsies. Droši vien ieliks Hendriksu pret Diazu, kad viņam beigsies diskābelis, bet tad tikai 1 dabūs pret GSP, bet es tieši gribētu, lai abi divi uzkaujas pret GSP.