Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikbokseris Džavadovs nokautē Martu, Aukštikalnis pārāks par Pikuru

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kikbokseris Džavadovs nokautē Martu, Aukštikalnis pārāks par Pikuru
Zaurs Džavadovs (no kreisās) pēc uzvaras pār Vensonu Martu
Foto: delfi.ee

Vakarnakt Tallinā, Igaunijā notika cīņu šovs „KOK World Grand Prix in Tallin”, kurā Eiropas čempions kikboksā pusvidējā svarā Zaurs „Latviešu Nindza” Džavadovs (28-10, 17 KO) otrajā raundā nokautēja venecuēlieti Vensonu Martu (19-9, 9 KO), savukārt Raimonds Aukštikalnis trīs raundu cīņā pēc punktiem uzveica igauni Ahti Pikuru (17-5, 7 KO).

Latvijas titulētākajam pusvidējā svara (-77 kg) kikbokserim Zauram Džavadovam cīņu šovā „KOK World Grand Prix in Tallin” bija paredzēta tikšanās ar igauņu kikboksa zvaigzni Kevinu Reno, kuru viņš jau vienreiz uzvarēja 2014. gada martā, taču igaunis guva savainojumu un pasākuma organizatori igauni aizvietoja ar Nīderlandes klubu „Mike’s Gym” pārstāvošo venecuēlieti Vensonu Martu.

Tāpat kā pēdējos divus mačus, arī šīs cīņas pirmo raundu Džavadovs iesāka piesardzīgi, izpētot pretinieka stiprās un vājās puses. „Pirmais raunds bija izlūkraunds, jo par pretinieku bija maz informācijas. Zināju, ka viņam ir nestandarta tehnika, viņš maina stājas, kā arī viņš labi lidina kājas” atklāja Zaurs.

Toties otrajā raundā Latvijas pārstāvis aktivizējās un uzsāka aktīvu ofensīvu, kuru raunda vidusdaļā neizturēja Vensons Marta. Venecuēlietis izlaida Džavadova raidīto sitienu ar roku un atradās uz ringa dēļiem. Lai arī Marta piecēlās ringa tiesneša atskaitīto desmit sekunžu laikā, tomēr soģis izlēma neļaut „Mike’s Gym” pārstāvim turpināt divkauju. Līdz ar to uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Zaurs Džavadovs.

„Otrajā raundā strādāju daudz aktīvāk, vairāk izmantoju sitienu kombinācijas. Tā sanāca, ka viens no sitieniem bija precīzs, viņš nokrita un bija nokauts,” komentēja Latvijas kikbokseris. „Pēc tam skatījos cīņas ierakstu, redzēju, ka Vensons piecēlās uz astoņi, bet tiesnesis neļāva viņam turpināt cīņu. Taču domāju, ja pat tiesnesis viņam ļautu turpināt, priekš pretinieka šis mačs beigtos ar nokautu, jo viņa kļūdas bija pārāk uzkrītošas un labi redzamas.”

Nākamo cīņu Zaurs Džavadovs aizvadīs 5. novembrī „Arēnā Rīga”, kur aci pret aci revanša mačā tiksies ar pasaules čempionu kikboksā krievu Aleksandru Stecurenko, kuram Latviešu Nindza pirms trim gadiem zaudēja.

„Dažas dienas atpūtīšos un uzsākšu gatavošanos cīņai ar Stecurenko. Šis mačs, iespējams, būs pats lielākais pārbaudījums manā sportiskajā karjerā, tāpēc jābūt gatavam uz viesiem 100 %. Man mērķis ir parādīt labu cīņu.”

Igaunijā uzvar arī Aukštikalnis

Cīņu šovā „KOK World Grand Prix in Tallin” uz ringa kāpa ar Džavadova kluba biedrs Raimonds Aukštikalnis, kurš spēkojās ar igauni Ahti Pikuru.

Pirmajā raunda sākumā Aukštikalnim nedaudz problēmas sagādāja pretinieka auguma pārsvars, taču latvietis ātri adoptējās un pārņēma iniciatīvu. Raimondam bija arī izdevība cīņu pabeigt priekšlaicīgi, taču pretinieks izturēja visus trīs atvēlētos raundus, pēc, kuriem sānu tiesneši uzvaru pēc punktiem atdeva Aukštikalnim.

„Tas, ka pretinieks bija garāks, nebija problēma. Šai cīņai gatavojos trīs mēnešus, man bija līdzīga auguma sparinga partneri, tāpēc jutos pietekami droši. Varbūt varēju izdarīt kādu stiprāku sitienu un nokautēt Pikuru, taču šoreiz nesanāca,” portālam Sportacentrs.com atklāja Raimonds Aukštikalnis, kurš nākamo cīņu aizvadīs 5. novembrī Rīgā.

Izmantotie resursi:
KING OF KINGS / official KOK site - kokfights.com