Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Amandai Millerei bronza pasaules čempionātā kikboksā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Amandai Millerei bronza pasaules čempionātā kikboksā
Amanda Millere
Foto: boksaskola.lv

Kikboksa un boksa skolas „Rīga” audzēkne, divpadsmit gadus vecā Amanda Millere Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā vecuma grupā no 13 – 15. gadiem izcīnījusi bronzas medaļu WAKO (World Associosion of Kickboxing Organization) pasaules čempionātā kikboksā junioriem un kadetiem.

Uz sacensībām bija sabraukuši 1700 dalībnieku no vairāk kā 40 valstīm. Arī meiteņu grupā vecuma kategorijā no 13 – 15 gadiem, kurā piedalījās divpadsmitgadīgā Millere, konkurence bija gana spēcīga.

Jāpiemin, ka divkārtējās pasaules čempiones kikboksā Lindas Ābeles (eks Moroza) audzēkne bija jaunākā šīs kategorijas sportiste, un lai latvieti pielaistu klāt startam, Latvijas komanda bija spiesta lūgt atļauju WAKO priekšsēdētājam Enio Falkoni, kura, protams, tika dota.

Pirmajā cīņā Millere tikās ar daudz pieredzējušāko Ukrainas kikbokseri, taču izcīnīja pārliecinošu uzvaru pēc punktiem ar 3:0. Otrajā divkaujā vairākkārtējai Latvijas čempionei pretī stājās augumā raženā Krievijas sportiste, kuru latviete sīvā cīņā uzvarēja ar 2:1. Milleres smagākā cīņa notika pusfinālā, kad viņai pretī nāca horvātu atlēte. Lai arī teorētiskā ziņā latviete horvātietei nevajadzētu būt sīvai pretiniecei, cīņa izvērtās ļoti līdzīga un asa par ko liecina tiesnešu vērtējums – divi uzvaru atdeva Horvātijas kikbokserei, bet viens Latvijas censonei. Pateicoties šim sniegumam, Anete Millere izcīnīja godpilno trešo vietu WAKO pasaules čempionātā.

Par Amandas Milleres panākumu priecājās ne tikai viņas trenere Linda Ābele un sporta kluba „Profesionālis” treneris Gatis Ābele, kurš palīdzēja Amandai sagatavošanās posmā, bet arī Falkoni. Viņš nenožēloja, ka atļāva latvietei piedalīties šajā vecuma grupā un prognozēja viņai spožu nākotni.

Amanda Millere

• WAKO pasaules čempionāta bronzas medaļniece
• WKA „International Open Cup 2012” uzvarētāja
• WAKO Baltkrievijas atklātā čempionāta uzvarētāja
• WAKO vairākkārtēja Latvijas čempione

Izmantotie resursi:
KIKBOKSA UN BOKSA SKOLA RĪGA
Sporta klubs "Profesionalis" - Sporta klubs...