Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ukrainā nogalināts Latvijas MMA cīkstonis Višņevskis

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ukrainā nogalināts Latvijas MMA cīkstonis Višņevskis
Jurijs Višņevskis
Foto: Sergejs Skripa / TM

Ukrainas Zaporožjes apgabalā piektdien notikušas bruņotas laupīšanas laikā nogalināts uzbrucējs, kurš identificēts kā 27 gadus vecais Latvijas smagā svara MMA cīkstonis Jurijs Višņevskis (6-5).

Tiek ziņots, ka nogalinātais bija saistīts ar pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas vadoņa Aleksandra Zaharčenko separātisko organizāciju "Oplot", par ko liecina arī profils minētās organizācijas MMA cīņas kluba lapā.

Lielākā daļa no šīs organizācijas dalībniekiem Donbasā karo separātistu pusē, taču daži avoti ziņo, ka nogalinātais bijis "Azov" bataljona dalībnieks Ukrainas pusē. Valsts drošības dienesta vadītājs Vasīlijs Gricaks apstiprina, ka viens no nogalinātājiem ir Latvijas pilsonis.

Nogalināto pēc bildēm atpazina Rīgas fotogrāfs Aleksandrs Tihonovs: "Ar viņu strādāju 2012. gada fotosesijā, Juras iesauka bija Slavjaņins. Pēc nostāstiem zināju, ka viņš ir radikālis. Pirms dažiem gadiem viņš pazuda no sociālajiem tīkliem."

Jurijs Višņevskis bija perspektīvs MMA cīkstonis, kurš pirms pievēršanās šim sporta veidam izmēģināja spēkus kikboksā aizvadot tikai vienu cīņu, kā arī Kudo un Pankrationā, kuros bija visai veiksmīgs, izcīnot medaļas starptautiska līmeņa sacensībās.

Debiju profesionālajā MMA Jurijs piedzīvoja 2010. gadā uzvarot bijušo svarcēlāju Dmitriju Usovski (1-5). Pēc tam sekoja panākumi pār lietuviešiem Pavlo Nečiporenko (0-6), Tomasu Vaicisku (1-9), Pauļu Paceļunu (0-1), baltkrievu Jevgēņiju Moreņecku (0-1) un Krievijas pārstāvi Vasīliju Kaļiginu (1-2).

Šo uzvaru sēriju Višņevskim pārrāva titulētais lietuviešu smagsvars Tomas Pakutinskas (12—11-1). Pēc šīs sakāves sekoja vēl četri zaudējumi, no kuriem pēdējo viņam 2014. gada novembrī revanša mačā sarūpēja jau pieminētais Pakutinskas, kļūstot par sportistu, kurš Latvijas pārstāvim sagādājis viņa karjeras pirmo un pēdējo zaudējumu.

Izmantotie resursi:
glavnoe.ua
strana.ua
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...