Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudisti Krievijā piedzīvo sakāves

Krišs Upenieks

Latvijas džudisti Krievijā piedzīvo sakāves
Mihails Šteinbuks
Foto: Latvijas džudo federācija

Latvijas džudisti Dmitrijs Fedosejenkovs un Mihails Šteinbuks neveiksmīgi centušies pārvarēt pirmo kārtu Krievijā notiekošajā ''Grand Slam'' sērijas džudo posmā.

Pēdējā laikā pieaugušo konkurencē Pasaules kausa posmos Latvijai nav pārstāvju mazākajās 60 un 66 kilogramu kategorijās un pirmos Latvijas džudistus sarakstos var meklēt starp 73 kilogramu cīkstoņiem, kur arī startēja Fedosejenkovs un Šteinbuks.

Dmitrijs, kurš pašlaik pasaules džudo rangā ierindojas 139. vietā, D grupā pirmajā cīņā zaudēja norvēģim Martinam Tiblinam (314.). Fedosejenkovs bija divas piezīmes, kamēr pretiniekam viena, kā arī ''wasari'' atzīmi vērtīgs metiens. Nākamajā kārtā Norvēģijas sportists zaudēja.

Šteinbuks (132.) savā pirmajā cīņā stājās pretī vienam no spēcīgākajiem Āfrikas džudistiem Emanuelam Nartejam. Latvietis bija favorīts šajā cīņā, taču nespēja veikt atzīmi sniedzošus metienus un zaudēja, lai arī pretiniekam bija trīs piezīmes. Nartejs pamanījās veikt divus ''yuko'' vērtīgus paņēmienus. Arī Ganas džudists nākamajā cīņā piedzīvoja zaudējumu.

Gan Dmitrijs, gan Mihails savulaik ar ļoti labiem rezultātiem startēja jaunatnes un junioru čempionātus, bet pašlaik cenšas ielauzties pieaugušo apritē. Rīt Latviju pārstāvēs Konstantīns Ovčiņņikovs (-81 kg), Aigars Mīlenbergs (-90 kg), Jevgēņijs Borodavko (-100 kg), Artūrs Ņikiforenko (+100 kg) un Vladimirs Osnačs (+100 kg).

Izmantotie resursi:
TTA - the Judo Information System