Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džeksons pēc punktiem uzvar Lavalu, Ortizs uzveic Šlemenko

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džeksons pēc punktiem uzvar Lavalu, Ortizs uzveic Šlemenko
Kvintons Džeksons (no kreisās) cīņā ar Muhamedu Lavalu
Foto: sherdog.com

Vakarnakt savu piederību elites cīkstoņu saimei kārtējo reizi apliecināja bijušie UFC pussmagā svara cīkstoņi Kvintons Džeksons (35-11-0) un Tito Ortizs (17-11-1). Džeksons pēc punktiem uzveica Muhamedu Lavalu (12-4-0), bet Ortizs pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Aleksandru Šlemenko (50-8-0).

Ortizs cīņu apritē atgriežas ar uzvaru pār Bellator čempionu

Cīņu šova „Bellator 120” organizatori bija parūpējušies par lieliskiem pāriem. Vienu no nozīmīgākajām cīņām, protams, jāatzīmē duelis starp bijušo UFC pussmagā svara čempionu Tito Ortizu un patreizējo Bellator vieglā svara čempionu Aleksandru Šlemenko.

Jāatzīmē, ka divdesmit deviņus gadus vecais Šlemenko par sevi desmit gadus vecāko leģendāro amerikāņu cīkstoni Tito Ortizu, kurš cīņu apritē nebija manīts divus gadus, uz cīņu izsauca marta izskaņā uzreiz pēc uzvaras pār Brennanu Vordu (9-2-0). Tito šim izaicinājumam piekrita.

Neviens pirms cīņas pat nevarēja iedomāties, ka uzvaru šajā divkaujā izcīnīs UFC slavas zāles iemītnieks Tito Ortizs, kurš ne tikai divus gadus nebija aizvadījis nevienu cīņu, bet arī pa šo laiku cīnījies ar visādiem savainojumiem.

Uzvaru šajā cīņā pirmā raunda vidū ar žņaugšanas paņēmienu izcīnīja jau pieminētais Ortizs, kurš pateicoties šim panākumam pārtrauca trīs cīņu zaudējumu sēriju. Savukārt Šlemenko Tito pārtrauca trīspadsmit cīņu uzvaru sēriju.
„Uzminiet, kurš ir atgriezies?” pēc cīņas jautāja Tito Ortizs. „Esmu iedvesmots iedvesmot un rādīt puišiem, ka smags darbs atmaksājas. Man ir veiktas vairākas operācijas, tāpēc daudzi cilvēki bija mani norakstījuši, taču es esmu atgriezies.”

Džeksons uzveic Lavalu un nopelna cīņu par titulu

Vakar galvenā cīņa bija starp UFC pussmagā svara čempionu Kvintonu Džeksonu un bijušo Strikeforce pussmagā svara čempionu Muhamedu „Karali Mo” Lavalu. Šī bija Bellator pussmagā svara turnīra fināla cīņa, kuras uzvarētājs automātiski kļūst par obligāto Bellator čempiona titula pretendentu.

Džeksons cīņu iesāka ar vairākiem labi izpildītiem metieniem. Otrajā piecminūtē Kvintons nodemonstrēja savas boksa iemaņas, pārsitot Lavala uzaci. Trešajā raundā zaudēto pamazām sāka atgūt Karalis Mo, taču tas bija par maz, lai izcīnītu uzvaru.

Gala rezultātā ar vienbalsīgu sānu tiesnešu lēmumu uzvaru izcīnīja Kvintons Džeksons, kurš ieguvis tiesības nākamo cīņu aizvadīt ar patreizējo Bellator pussmagā svara čempiona jostas turētāju Emanuelu Ņūtonu (23-7-1).

„Viņš bija labāks nekā es biju cerējis,” pēc uzvaras pār Muhamedu Lavalu izteicās Džeksons. „Karalis Mo ir kareivis. Viņš iznāca un mēģināja mani nogāzt parterā, taču es to paredzēju. Neesmu priecīgs par šo uzvaru, jo es vēlējos nokautēt Lavalu.”

"Bellator 120" rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Quinton JacksonMuhammed Lawaldecision (unanimous)35:00
2.Will BrooksMichael Chandlerdecision (split)35:00
3.Tito OrtizAlexander Shlemenkotechnical submission (arm-triangle choke)12:27
4.Alexander VolkovBlagoi Ivanovsubmission (rear-naked choke)21:08
5.Michael PageRicky RaineyTKO (punch)14:29
6.Cheick KongoEric SmithTKO (strikes)24:35
7.Marcin HeldNate Jollysubmission (armbar)14:20
8.Fabricio GuerreiroShahbulat Shamhalaevsubmission (kimura)13:29
9.Goiti YamauchiMike Richmandecision (unanimous)35:00
10.Austin LyonsZach Underwooddecision (unanimous)35:00
11.Mike WesselJustin FrazierTKO (punches)14:28
12.Ben BrewerAndy UhrichKO (strikes)22:40
13.Codie ShuffieldAnthony Lemonsubmission (rear-naked choke)22:15
14.Brian HallCortez PheliaTKO (punches)30:24

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...