Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džefs Monsons nosargājis SHC čempiona titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džefs Monsons nosargājis SHC čempiona titulu
Džefs Monsons ar izcīnītos SHC smagā svara čempionu jostu
Foto: mmamadman.com

Bijušais UFC smagā svara čempiona titula pretendents Džefs Monsons (49-13-0) Šveicē notikušajā šovā „SHC 7 - Strength & Honor 7” otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja horvātu smagsvaru Draženu Forgaču (8-9-0) un nosargāja pirms diviem gadiem izcīnīto SHC smagā svara čempiona titulu.

Četrdesmit divus gadus vecais MMA veterāns par SHC (Strength and Honor Championship) čempionu tika kronēts 2011. gada aprīlī pēc uzvaras pār vienu no Eiropas labākajiem smagsvariem Maro Peraku (22-3-1).

Tiesa, atņemt titulu Monsonam bija pieteicies (organizatori bija izvēlējušies) daudz zemākas klases sportists par Peraku, tāpēc cīņa beidzās diezgan ātri. Mačs tika apstādināts jau otrā raunda sākumā, jo tika konstatēts, ka Forgačs cīņas karstumā lauzis roku, līdz ar to par uzvarētāju ar tehnisko nokautu tika pasludināts Džefs Monsons, kurš nav zaudējis septiņās pēdējās aizvadītajās cīņās.

Nākamo cīņu Džefs aizvadīs 9. aprīlī šovā „M-1 Challenge 38”, kurā „M-1 Heavyweight GP” turnīra ceturtdaļfināla mačā tiksies ar krievu nokautu meistaru Magomedu Maļikovu (6-2-0). Jāpiemin, ka šajā turnīrā piedalīsies arī latviešu cīkstonis Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (24-12-0), kurš ir ielozēts vienā grupā ar Monsonu. Ja Džefs uzveiks Maļikovu, bet Gluhovs tiks galā ar Keniju Gārneru (12-3-0), viņi var tikties pusfināla kaujā.

„SHC 7 - Strength & Honor 7” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Nicolas JoannesHyram RodriguezDecision (Unanimous)35:00
2.Jeff MonsonDrazen ForgacTKO (Broken Arm)20:58
3.Mansour BarnaouiIvan MusardoTKO (Punches)12:03
4.Boubacar BaldeReinaldo da SilvaDecision (Split)35:00
5.Eduardo RiegoMathias SchuckKO (Punches)14:01
6.Chaban KaHaris ReizSubmission (Rear-Naked Choke)11:17
7.Rickson PontesHarun KinaDecision (Unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
MMAmadman - An MMA Resource UFC Blog Fight...