Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Egle cīnīsies par Baltijas MMA čempiona jostu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mārtiņš Egle cīnīsies par Baltijas MMA čempiona jostu
Mārtiņš Egle
Foto: Levi

Viens no Latvijas pazīstamākajiem MMA (Mixed Martial Arts) cīkstoņiem Mārtiņš Egle (7-7-1) pēc divu gadu ilgas dīkstāves šo sestdien „Arēnā Rīga” atgriežas ringā ar cīņu par WFCA Baltijas čempiona jostu pret šī titula patreizējo īpašnieku pieredzējušo Lietuvas sportistu Valdu Pocēviču (33-27-3).

Martiņš Egle (Augums: 186 cm; Svars: 95 kg) pēdējo reizi oficiālu cīņu aizvadījis 2010. gada aprīlī savā dzimtajā pilsētā Tukumā, kur cīnījās neizšķirti ar lietuvieti Tomasu Pakutinsku (6-8-1). Egle, kurš savu profesionālo karjeru uzsāka 2002. gadā ar zaudējumu bijušajam UFC un PRIDE cīkstonim Dāvidam Baronam (17-4-0), pēdējos desmit mačos uzkrājis priekš latvieša nesliktu statistiku. Izcīnītas sešas uzvaras, ciesti trīs zaudējumi, kā arī vienreiz tukumnieks cīnījies neizšķirti. Pie tam zaudēts tikai vērā ņemamiem pretiniekiem – Bellator cīkstonim Damianam Grabovskim (14-1-0), WFC smagā svara čempionam Geraldam Turekam (11-2-0) un nīderlandietim Juram Dekaram (1-1-0).

Vērts pieminēt, ka Mārtiņam pirms „lielā atvaļinājuma” bija paredzēti divi titula mači par Eiropas čempiona jostām, taču kuri dažādu ķibeļu dēļ nenotika. Anglijā Eglem bija jācīnās par „Clash of Warriors” čempiona titulu ar bijušo UFC cīkstoni Mario Neto (12-5-0), taču stundu pirms lielā uznāciena slavenais brazīlietis saslima un cīņa nenotika. Arī mačs, kurš bija paredzēts aizvadīt Tukumā par vakanto Eiropas čempiona jostu WFCA versijā Mārtiņam gāja gar degunu, jo latvieša pretinieks jaunzēlandiešu sportists Sems Brauns (10-4-0) laicīgi nespēja sakārtot vīzu jautājumus.

Savukārt Vladas Pocēvičus (Augums: 180 cm; Svars: 93 kg), kuram aiz muguras vairāk kā sešdesmit cīņas, par WFCA Baltijas čempionu pussmagajā svarā kļuva 2009. gada martā smagā cīņā pēc punktiem pārspējot bijušo Eiropas čempionu IRO versijā, kuldīdznieku Andreju Zozuļu (11-11-0). Savas pozīcijas Baltijas čempiona tronī lietuvietis nostiprināja tā paša gada decembrī, kad titulu nosargāja pret igauņu cīņu sporta meistaru Andreju Monzolo (3-1-0), sakaujot viņu pirmā raunda pirmajā minūtē. Pēdējo reizi lietuviešu sportists ringā devies 2011. gada oktobrī Krievijā, stājoties pretī Latvijas smagsvaram Konstantīnam „Lāčplēsim” Gluhovam (20-9-0), kur tika atzīts latvieša pārākums.

Pocēviču droši var likt Baltijas TOP 3 pussmagā svara cīkstoņu sarakstā, bet tiesa, ne augstāk kā ar trešo numuru. Manuprāt, uz doto momentu par Valdu augstāk kotējas tikai viņa tautieši (latviešiem un igauņiem pussmagajā svarā pagaidām nav pa spēkam sastādīt konkurenci lietuviešiem, nu ja vienīgi Kanādā dzīvojošajam latvietim Mihailam Cirkunovam – J.E.), patreizējais Lietuvas „Real Fight” pussmagā svara čempions Sergejs Maslabojevs (10-6-0), kurš plašāku slavu ieguva pēc cīņas ar bijušo UFC smagā svara čempiona titula pretendentu Džefu Monsonu (44-13-0), kā arī Egidijus Valavičus (23-9-0).Starp citu Valavičus savulaik cīnījies ar slaveno Fjodoru Jemeļjaņenko (33-4-0), taču ilgāk par diviem raundiem viņam nostāvēt ar krievu MMA zvaigzni nebija pa spēkam.

Lai arī Pocēvičs sen nav priecējis savus atbalstītājus ar uzvarām pār skaļiem uzvārdiem, viņu vēl joprojām Eiropā uzskata par nopietnu cīkstoni, par ko liecina biežie uzaicinājumi startēt lielajos MMA šovos pret spēcīgiem un slaveniem atlētiem. Par viņa skaļākajiem panākumiem droši var nosaukt uzvaras pār bijušo WEC pusvidējā svara čempionu Maiku Pailu (22-8-1), kurš šobrīd startē UFC, pasaules TOP 20 pussmagā svara atlētu Mamedu Halidovu (24-4-2), titulēto K-1 un džiu - džitsu cīkstoni Geriju Turneru (4-2-1) un somu cīņu sporta meistaru Niko Puhaku (24-11-0).

Protams, šie nav vienīgie pasaules klases atlēti ar kuriem Valdas ir krustojis dūres… Viņš licis pasvīst arī bijušajiem UFC spēka mitriķiem Remo Tjeri Sokadžu (12-10-0), Deividam Bielhedenam (17-10-0) un Tomašam Drvalam (19-4-1), kā arī Bellator pussmagā svara čempionam Kristianam Mpumbu (18-4-1) un citam belatorietim Markusam Vāntinenam (21-3-0). Šie ir tikai daži vērā ņemamo sportistu vārdi, kuriem pretī stājies Valdas Pocēvičus, taču ar to ir pietiekoši, lai dažos vārdos pateiktu cik nopietns sportists ir šis Mažeiķos dzimušais puisis.

Kas vēl interesanti – Pocēvičum, kurš MMA ir jau divpadsmit gadu, cīņa ar Egli būs jau sestais mačs, kurā viņš krustos dūres ar kādu no latviešiem. Tiesa, bilance nav diez ko iepriecinoša [priekš Latvijā dzīvojošajiem atlētiem]… No aizvadītajām piecām cīņām, kurās Valdas kāvies ar kādu no Latvijas sportistiem viņš izcīnījis četras uzvaras. Vadoties pēc portālā sherdog.com pieejamās informācijas, divreiz viņam izdevies uzveikt Zozuļu, bet pa vienai reizei Maksimu Djominu (0-1-0) un Valēriju Matvejevu (0-1-0). Savukārt vienīgo zaudējumu lietuvietim sarūpējis jau pieminētais smagsvars Gluhovs.

Nav jābūt lielam ekspertam, taču pēc pierakstiem spriežot, cīņā „Egle vs. Pcēvičus” kā izteikts favorīts uz ringa kāps Valdas Pocēvičus. Taču Mārtiņš ilgu laiku nav redzēts darbībā, kas liek klusi cerēt, ka izslavētais latviešu sportists būs labi sagatavojies un gaidāmajā cīņā sarūpēs visiem Latvijas MMA līdzjutējiem dāvanu, savācot no lietuvieša Baltijas čempiona jostu, ko viņš pūrā turējis trīs gadus.

Valdas Pocēvičus

Mārtiņš Egle

„TM Fighting Grand Prix” cīņu pāri

Nr.DisciplīnaCīņu pārisSvara kategorija
1.MMAIgors Kostins vs. Džermains van Rojs (Nīderlande)+ 96 kg
2.MMAMārtiņš Egle vs. Valdas Pocēvičus (Lietuva)- 96 kg
3.MMAEdgars Skrīvers vs. Kalle Arvelins (Somija)- 72 kg
4.MMAArtūrs Čerņavskis vs. Džimijs Immonens (Somija)- 78 kg
5.MMARomāns Skiba vs. Andrejs Monzolo (Igaunija)- 90 kg
6.MMAValts Višņevskis vs. Nerijus Slepetis (Lietuva)- 84 kg
7.MMAJānis Ginters vs. Ņikita Petrovs+ 96 kg
8.MMAKalvis Gebauers vs. Tomas Vaicickas (Lietuva)+96 kg
9.BokssPāvels Lotahs vs. Tadas Aleksonis (Lietuva)- 80 kg
10.BokssMairis Briedis vs. Ruslans Siņavskis (Lietuva)+ 91 kg
11.BokssJānis Černauskis vs. Aleksandrs Radjuks- 71 kg

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
Tukuma Brali

Kurš uzvarēs?

  • 42

  • 36

  • 1


     [+] [-]

, 2012-03-19 11:11, pirms 12 gadiem
Smagi būs, bet jācer, ka Mārtiņš savāks jostu no lietuvieša. Darbs ir ieguldīts pamatīgs...

  +2 [+] [-]

, 2012-03-19 11:28, pirms 12 gadiem
wfca baltica laikam ir vieniga organizacija pasaule kuras sakotnejais oficiāli pazinotais sova formats kardinali atskiras ar to kads ir beigas. neredzu solito lv un lt izlasu komandu cinas (pus gadu vinas tika reklametas). Iztrukst tadi sakotneji nosauktie uzvardi ka bensons, kukulis, lukins, mikalauskas, aukstuolis, dolgovs, kurakins, gluhovs, sidorovs, sinica utt pa lielo baiga putra ir ar to turniru. nedaudz nozeloju ka biletes jau kabata. nekas neatliek vai nu pardot vinas vai nu iet skatities uz to uz ko NEPIRKU biletes. Vismaz vel no visiem maniem favoritiem egle un skriveris ir sova liste. Nu ja tos peksni izsviedis no sova kartes, tad bus dimba;bus japrasa atpakal nauda.

  +5 [+] [-]

, 2012-03-19 13:44, pirms 12 gadiem
žēl, ka Briedim nav kāds nopietnāks pretinieks no ārzemēm. šis laikam paredzēt pārliecības atgūšanai.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-19 19:38, pirms 12 gadiem
Pirms parādījās iespēja likt likmes Optibetā uz šīm cīņām, viennozīmīgs favorīts bija Pocēvičus, taču tagad lieku uz Egli, jo tīri loģiski Egle šobrīd nav tādā formā, lai sistos ar leiti, taču, ja apakšā ir kkādi zemūdens akmeņi, latvietis vinnēs.

  -4 [+] [-]

, 2012-03-19 19:47, pirms 12 gadiem
Shnabsters rakstīja: Pirms parādījās iespēja likt likmes Optibetā uz šīm cīņām, viennozīmīgs favorīts bija Pocēvičus, taču tagad lieku uz Egli, jo tīri loģiski Egle šobrīd nav tādā formā, lai sistos ar leiti, taču, ja apakšā ir kkādi zemūdens akmeņi, latvietis vinnēs.
Ko tu zini par Egles formu, vai esi viņa sparingu partneris?

     [+] [-]

, 2012-03-21 10:30, pirms 12 gadiem
Braaleens rakstīja: wfca baltica laikam ir vieniga organizacija pasaule kuras sakotnejais oficiāli pazinotais sova formats kardinali atskiras ar to kads ir beigas. neredzu solito lv un lt izlasu komandu cinas (pus gadu vinas tika reklametas). Iztrukst tadi sakotneji nosauktie uzvardi ka bensons, kukulis, lukins, mikalauskas, aukstuolis, dolgovs, kurakins, gluhovs, sidorovs, sinica utt pa lielo baiga putra ir ar to turniru. nedaudz nozeloju ka biletes jau kabata. nekas neatliek vai nu pardot vinas vai nu iet skatities uz to uz ko NEPIRKU biletes. Vismaz vel no visiem maniem favoritiem egle un skriveris ir sova liste. Nu ja tos peksni izsviedis no sova kartes, tad bus dimba;bus japrasa atpakal nauda.
Ai cik maz tomēr orientējies šajā sporta veidā."Pirms met akmeni WFCA" lauciņā, varbūt vispirms uzmanīgi izlasi piemēram šo pašu rakstu-cik no paredzētajām starptautiskajām cīņām nav notikušas Mārtiņam un kāds tām ir bijis iemesls.Tāds nu ir šis sporta veids-neparedzams līdz pēdējai starta minūtei-protams,lielākoties jau traumu dēļ,bet ir arī citi iemesli.Un neba nu WFCA ar nolūku pus gadu pirms cīņam saliek pārus,kuri tomēr laikam ejot gūst kādas traumas treniņu procesā vai atsakās jebkādu citu iemelsu dēļ.Sportistus jau nesaista nekādi daudzu tūkstoši vērti līgumi ar organizātoriem,lai viņi varētu neatteikties no gaidāmās cīņas.
Bet tā vietā lai atbalstītu un priecātos,ka arī mūsu mazajā Latvijā tiek rīkoti šādi pasākumi un pietiekami augstā līmenī-kā jau īsteni latvieši atradīs kādu "žulti" ko uzliet cilvēkiem,kuri pieliek visas pūles,lai vispār kaut kas šeit notiktu un sportistiem būtu kur sevi pierādīt.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 15:06, pirms 12 gadiem
Guntis8 rakstīja: Ai cik maz tomēr orientējies šajā sporta veidā."Pirms met akmeni WFCA" lauciņā, varbūt vispirms uzmanīgi izlasi piemēram šo pašu rakstu-cik no paredzētajām starptautiskajām cīņām nav notikušas Mārtiņam un kāds tām ir bijis iemesls.Tāds nu ir šis sporta veids-neparedzams līdz pēdējai starta minūtei-protams,lielākoties jau traumu dēļ,bet ir arī citi iemesli.Un neba nu WFCA ar nolūku pus gadu pirms cīņam saliek pārus,kuri tomēr laikam ejot gūst kādas traumas treniņu procesā vai atsakās jebkādu citu iemelsu dēļ.Sportistus jau nesaista nekādi daudzu tūkstoši vērti līgumi ar organizātoriem,lai viņi varētu neatteikties no gaidāmās cīņas.
Bet tā vietā lai atbalstītu un priecātos,ka arī mūsu mazajā Latvijā tiek rīkoti šādi pasākumi un pietiekami augstā līmenī-kā jau īsteni latvieši atradīs kādu "žulti" ko uzliet cilvēkiem,kuri pieliek visas pūles,lai vispār kaut kas šeit notiktu un sportistiem būtu kur sevi pierādīt.
labi ka kkas notiek, vardu nav tacu pirku bileti lai redzetu konkretus sportistus tacu tagat vinu vardi programa nav. ok butu vien divi iznemti bet nav vesela cupa labu faiteru del kuriem gribeju iet. vareja piedavat vel fedor emelianenko.vel vairak cilveku sapirktu biletes.

     [+] [-]

, 2012-03-21 22:58, pirms 12 gadiem
Braaleens rakstīja: labi ka kkas notiek, vardu nav tacu pirku bileti lai redzetu konkretus sportistus tacu tagat vinu vardi programa nav. ok butu vien divi iznemti bet nav vesela cupa labu faiteru del kuriem gribeju iet. vareja piedavat vel fedor emelianenko.vel vairak cilveku sapirktu biletes.
Nu necepies-atdod/pārdod biļeti,sēdi mājās un skaties spogulī pats uz savu bicepsu un priecājies...tā šajā sporta veidā notiek un ne tikai WFCA rīkotajos pasākumos-sporta veids ir pietiekam traumatisks lai pirms pusgada saliktie pāri pamainītos-ne jau kāds speciāli to dara...ne jau bez sportistu ziņas šie pāri kā potenciālie dalībnieki tiek sākumā pieteikti/reklamēti un nevaino nu organizatorus,ka dažādu iemeslu dēļ kāds atsakās (automātiksi pretinieks "atkrīt" ja nav iespējams piemeklēt atbilstošu pretinieku)...nav jau viss tikai melns un balts-relax

     [+] [-]

, 2012-03-23 00:55, pirms 12 gadiem
Braaleens rakstīja: labi ka kkas notiek, vardu nav tacu pirku bileti lai redzetu konkretus sportistus tacu tagat vinu vardi programa nav. ok butu vien divi iznemti bet nav vesela cupa labu faiteru del kuriem gribeju iet. vareja piedavat vel fedor emelianenko.vel vairak cilveku sapirktu biletes.
nu nez, ko teikt. varbut orgiem tagad regulet treninus un aukleties ar sportistiem, lai sevi neparpule? man liekas, mazas organizacijas neviens negrib sevi vel vairak sabendet par to siko summu, ko sanem

     [+] [-]

, 2012-03-23 23:58, pirms 12 gadiem
Gluhovs šito pasažieri noslaucīja pirmajā raundā.

     [+] [-]

, 2012-03-24 00:30, pirms 12 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Gluhovs šito pasažieri noslaucīja pirmajā raundā.
tā nebija īsti viņa svara kategorija,bet tomēr,jā,pats sev pieraxtīju par vienu ciparu vairāk 2ajā ailē