Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas Kudo izlase izcīna medaļas Lietuvas čempionātā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas Kudo izlase izcīna medaļas Lietuvas čempionātā
Latvijas Kudo izlase
Foto: rigaprofesionalis.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Viļņā (Lietuvā) divas dienas notika Lietuvas atklātais Kudo čempionāts, kurā bez Lietuvas sportistiem piedalījās cīkstoņi no Krievijas, Polijas un Latvijas. Mūsu valstsvienību pārstāvēja desmit sportisti, no kuriem astoņi izcīnīja medaļas.

Visaugstāko sasniegumu šajā čempionātā izcīnīja, atnesot Latvijai vienīgo zelta medaļu, divdesmit trīs gadus vecais kluba „Profesionālis” sportists Aivars Kalniņš. Lai arī Kalniņš tikai gadu trenējas, viņš šogad bez Lietuvas zelta medaļas vēl izcīnījis Latvijas un Baltijas čempiona titulus pankrationā, kā arī aizvadījis vienu MMA cīņu, kurā piekāpās titulētajam bokserim Gatim Skujam (2-0-0).

Latvijas kontā ir arī viena sudraba medaļa, ko izcīnīja trīspadsmit gadus vecais Artūrs Kauliņš, kā arī sešas bronzas medaļas, kuras šajā čempionātā kaklā kāra Artūrs Bērziņš, Aļina Dubasa, Armands Auziņš, Valērijs Aleksejevs, Vismants Menjoks un pazīstamais Latvijas smagā svara MMA cīkstonis Jurijs Višņevskis (3-0-0).

Kudojaukto cīņu mākslas veids, kuru izgudroja Japānā. Šajā sporta veidā atļauta visa veida sitienu tehnika (arī ar galvu un elkoņiem), visa veida žņaugšanas un laušanas tehnika, kā arī metieni. Vienīgā atšķirība no klasiskā MMA, ka šajā sporta veidā sportisti ģērbti kimano, tiem ir aizsargķiveres un kāju sargi.

Izmantotie resursi:
Sporta klubs "Profesionalis" - Sporta klubs...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...