Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jelgavniekam uzvara pasaules čempionātā shotokan karatē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jelgavniekam uzvara pasaules čempionātā shotokan karatē
Pasaules čempionāta dalībnieki ar treneri. A.Grosevs (otrais no labās). Foto: no "Shinri" arhīva

Trīs Jelgavas kluba "Shinri" karatisti piedalījās Serbijā notikušajā 28. pasaules shotokan karatē čempionātā. Viens no viņiem kļuva par pasaules čempionu šajā karatē stilā. Par pasaules čempionu kļuva kluba "Shinri" sportists Artjoms Grosevs, kurš startēja kumite vecuma grupā 18+ absolūtajā svara kategorijā.

28. pasaules shotokan karatē čempionāts norisinājās no 12. līdz 14. novembrim Serbijas pilsētā Zreņaninā. Tajā startēja 840 sportisti no 25 valstīm. Latviju pārstāvēja trīs Jelgavas kluba "Shinri" sportisti.

Lai kļūtu par čempionu, Artjomam Grosevam vajadzēja uzvarēt četrās cīņās. "Šis 18 gadus vecais Jelgavas 5. vidusskolas 12. klases audzēknis ir ļoti perspektīvs, neskatoties uz savu svaru – 119 kilogramiem," komentē kluba vadītājs un treneris Aleksejs Bistrovs.

Kā pastāstīja kluba vadītājs un treneris, Jelgavas Pārlielupes pamatskolas audzēkne Veronika Pobjaržina 17 dalībnieču konkurencē izcīnīja 5. vietu disciplīnā "kata" 12–13 gadus jauno meiteņu grupā, savukārt 21 gadu vecais Kims Petrovs pirmoreiz startēja pieaugušo grupā kumitē svara kategorijā līdz 80 kilogramiem. Pirmajā cīņā viņš piekāpās Rumānijas sportistam un no tālākas dalības čempionātā izstājās.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas Sporta servisa centrs

     [+] [-]

, 2021-11-17 20:23, pirms 2 gadiem
Šis ir labais! Visprastākās sacensības ar nosaukumu "Pasaules čempionāts". ja jau čalis ir tik perspektīvs, kāpēc nepiedalās ne Karate1, ne premjerlīgas sacensībās? Viņa vārdu nevar atrast arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Un šā gada Latvijas čempionātā bija trešais. No trijiem dalībniekiem.