Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Verdums kļūst par pagaidu UFC smagā svara čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Verdums kļūst par pagaidu UFC smagā svara čempionu
Fabrisio Verdums
Foto: ufc.com

Vienu titulu bagātāks kļuvis pazīstamais brazīliešu MMA cīkstonis Fabrisio Verdums (19-5-1), kurš cīņā par pagaidu organizācijas UFC smagā svara čempiona titulu otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica jaunzēlandieti Marku Hantu (10-9-1).

Trīsdesmit septiņus gadus vecajam Fabrisio Verdumam, kurš savā karjerā uzveicis tādas MMA leģendas kā Fjodors Jemeļjaņenko, Antonio Rodrigo Nogeira, Gabriels Gonzaga, Kristofs Midu un citus, cīņu šovā „UFC 180” vajadzēja dūres krustot ar UFC smagā svara divīzijas čempionu Keinu Velaskezu, taču meksikānis treniņā guva traumu.

Neskatoties uz šādu pavērsienu Verdums šajā šovā bez titula cīņas nepalika un UFC vadība viņam noorganizēja maču par pagaidu čempiona jostu ar bijušo kikbokseri Marku Hantu.

Lai arī Hants nav Velaskezs, viņš ir neparocīgs pretinieks ikvienam, kurš viņam stājies pretī. Arī Fabrisio negāja viegli, taču brazīlietim bija nepieciešami vien divi raundi, lai nodemonstrētu savu piederība pasaules TOP 3.

Hants labi iesāka pirmo raundu, labi strādājot sev ērtajā stājā. Viņam pat izdevās ieiet Fabrisio kājās un pārvest cīņu parterā. Otrajā raundā Marks jau bija izpumpējies un bija redzams viņa nogurums, taču tik un tā spēja izdarīt sitienu, kas Verdumu nogāza uz ringa dēļiem. Sitiens izrādījās ne pietiekami spēcīgs un brazīlietis ātri bija atpakaļ uz kājām.

Otrā raunda vidū Fabriso Verdums izdarīja precīzu un spēcīgu sitienu ar celi pretiniekam pa žokli. Pēc šī sitiena Hants nogāzās uz zemes, kur Verdumam vien bija jāizdara vēl daži kontroles sitieni un tiesnesis apstādināja cīņu.

„Es Hantam liku domāt, ka mēģināši viņu nogāzt zemē, taču izdarīju sitienu ar celi,” pēc cīņas atzinās Fabrisio Verdums, kurš tika kronēts par pagaidu UFC smagā svara čempionu, iegūstot tiesības valdīt smagajā svarā kamēr Keins Velaskezs savainots.

„UFC 180” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Fabricio WerdumMark HuntTKO (knee; punches)22:27
2.Kelvin GastelumJake Ellenbergersubmission (rear-naked choke)14:46
3.Ricardo LamasDennis Bermudezsubmission (guillotine choke)13:18
4.Augusto MontanoChris HeatherlyTKO (knees)14:50
5.Hector UrbinaEdgar Garciasubmission (guillotine choke)13:38
6.Yair RodriguezLeonardo Moralesdecision (unanimous)35:00
7.Alejandro PerezJose Quinonezdecision (unanimous)35:00
8.Jessica EyeLeslie SmithTKO (doctor’s stoppage)21:30
9.Gabriel BenitezHumberto Brownsubmission (guillotine choke)30:30
10.Henry BrionesGuido Cannettisubmission (rear-naked choke)21:44
11.Marco BeltranMarlon Veradecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...