Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zabajevs ar Skujiņu dalīs Latvijas čempiona troni MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zabajevs ar Skujiņu dalīs Latvijas čempiona troni MMA
Mihails Zabajevs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Pēc gada ilgas pauzes uz ringa atgriezīsies kādreizējais Latvijas vieglā svara MMA reitingu līderis rīdzinieks Mihails Zabajevs (7-5-0), kurš 14. novembrī Tukumā cīnīsies par šobrīd vakanto Latvijas čempiona jostu vieglajā svarā ar jelgavnieku Robertu Skujiņu (4-6-1).

Pazīstamā cīņu sporta meistara Vladislava Čerņavska audzēknis Mihails Zabajevs jau vienreiz pabijis Latvijas čempiona godā. Tas notika 2009. gadā, kad no troņa viņš gāza daugavpilieti Juriju Karpenko (1-9-0).

Jau pirmajā titula aizstāvības cīņā Zabajevs zaudēja čempiona jostu, piekāpjoties titulētā kuldīdznieka Nikolaja Haustova (8-4-0) priekšā, kurš pēc tā mača kļuva par divkārtējo Latvijas čempionu vieglajā svarā.

Pēc tam Mihaila karjerā sekoja zaudējumi cīņās pret šobrīd Baltijas valstīs labi pazīstamajiem Ignu Barisas (7-2-1) un Edgaru Skrīveru (10-2-0), pēc kā rīdzinieks no MMA cīņām uz četriem gadiem paņēma pauzi.

Atgriešanās cīņa profesionālajā sportā Zabajevam notika 2014. gadā Saldū pret Žanu Barsukovu (1-3-1), kurā viņš izcīnīja ātru uzvaru, pielietojot sāpju paņēmienu, taču guva savainojumu, kura dēļ ilgi nevarēja atgriezties ringā.

Mihails atkal atguvis formu un savedis kārtībā veselību, lai 14. novembrī Tukumā cīņu šovā “FREON: Milžu cīņas 4” cīnītos ar sīksto Robertu Skujiņu, kurš lielāko savas karjeras gadus aizvadījis Anglijā.

Jelgavnieks savulaik trenējies kopā ar pasaules otras ietekmīgākās MMA organizācijas “Bellator” cīkstoņiem Džeimsu Tomsonu (20-14-0) un Lintonu Veselu (15-5-0), bet, pārvācoties atpakaļ uz dzīvi Latvijā, viņš trenējas klubā “Sparta”. Pēdējā laikā Roberts bieži aizvadījis sparingus ar MMA čempionu Edgaru Skrīveri, kurš nesen devās uz Taizemi, un kikbokseri Jāni Ziediņu.

“Mani neinteresē tituli, taču cīņā ar tik spēcīgu pretinieku kāds ir Zabajevs tas viennozīmīgi ir papildus stimuls,” portālu Sportacentrs.com informēja Skujiņš, kurš savā pēdējā MMA cīņā uzveica lietuvieti Dainiusu Gedvilasu (1-2-0), bet pirms tam cīnījās neizšķirti ar Kanādā dzīvojošo francūzi Semiju Ben Amoru (6-0-1).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...