Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

''Riga Open'' taekvondo turnīrā piedalījās gandrīz 400 sportisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

''Riga Open'' taekvondo turnīrā piedalījās gandrīz 400 sportisti
Publicitātes foto

Rīgas Olimpiskajā sporta centrā noslēdzies starptautiskais taekvondo turnīrs “Riga Open”, kuru rīkoja Latvijas Taekvondo Federācija ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Sacensības notika gan olimpiskajā (WTF), gan neolimpiskajā versijā (ITF), informē pasākuma organizatori.

Olimpiskās versijas turnīrs tika iekļauts Eiropas Taekvondo Savienības sacensību kalendārā. Turnīrā piedalījās 302 sportisti no 19 klubiem. Tika pārstāvētas desmit valstsvienības: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Turkmenistānas, Gruzijas, Somijas un Zviedrijas valstsvienības. Turnīrā piedalījās 140 bērni, 102 kadeti un 60 juniori. Visvairāk dalībnieku bija svara kategorijās zēniem līdz 29kg, līdz 33kg un līdz 36kg. Kadetiem vispārstāvēkā kategorija bija zēniem līdz 53kg.

Sacensības klātienē vēroja vairāki goda viesi, no kuriem viens bija Dienvidkorejas vēstnieks Latvijas Republikā Sung Hjun Čoi (Sung Hyun Choi), ka arī Latvijas Olimpiska komitēja izpildkomiteja pārstāvis Andris Kalniņš, Rīgas domes deputāts Jefimijs Klementjevs un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta nodaļas vadītāja vietnieks Anrijs Lūsis.

Skatītājus dalībnieki priecēja ar spraigām un skaistām cīņām, sīviem fināliem un spilgtām emocijām. Komandu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Vitebskas klubs “VOFT” (Baltkrievija), otro vietu ieguva Kaliningradas klubs “Baltic Federation of Korean martial Arts” (Krievija), bet par trešo ar medaļām bagātāko klubu kļuva vēl viena komanda no Baltkrievijas - Minskas “Leon Team”. No Latvijas klubiem veiksmīgākie bija Rīgas “Hansu - Rīdzene” klubs (4. vieta kopvērtējumā) un Daugavpils “Jitae” (5. vieta kopvērtējumā).

Neolimpiskajā versijā piedalījās 91 sportists - 40 bērni, 29 kadeti, 13 juniori un deviņi pieaugušie. Šajās sacensībās kopumā tika pārstāvēti 11 klubi no trīs valstīm.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv