Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC čempions Tairons Vūdlijs cīnīsies ar Stīvenu Tomsonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC čempions Tairons Vūdlijs cīnīsies ar Stīvenu Tomsonu
Tairons Vūdlijs
Foto: sherdog.com

UFC pusvidējā svara (-77 kg) čempions amerikānis Tairons Vūdlijs (16-3) jūlijā izcīnītā titula pirmo aizstāvības cīņu aizvadīs 12. novembrī cīņu šova „UFC 205” ietvaros pret savu tautieti Stīvenu Tompsonu (13-1).

Trīsdesmit četrus gadus vecais Vūdlijs par UFC čempionu kļuva šā gada jūlijā no troņa gāžot Robiju Louleru (27-11), kurš čempiona statusā atradās kopš 2014. gada decembra.

Jaunizceptais UFC čempions sava titula pirmo aizstāvības cīņu gribēja aizvadīt ar kādu no pasaules MMA superzvaigznēm. Viņš deva priekšroku divkaujai vai nu ar bijušo UFC čempionu kanādieti Džordžu Santpjēru (25-2), vai nu bijušo „Strikeforce” čempionu Niku Diazu (26-9), kuri ilgāku laiku nav cīnījušies.

„Niks Diazs manā skatījumā ir pasaules TOP 5 pusvidējā svara cīkstonis, savukārt Džordžs Santpjērs Nr.1. Ja reiz es gribu būt labākais atlēts šajā divīzijā, tad man jācīnās ar kādu no šiem puišiem,” skaidroja Tairons Vūdlijs. „Nejūtu pienākumu, ka man jāpieturas pie kaut kādiem reitingiem. Gribu cīnīties un par cīņām pelnīt lielu naudu.”

Taču UFC prezidents Dena Vaits lēma, ka Tairons nākamo cīņu aizvadīs ar pašreizējo UFC pusvidējā svara reitingu pirmo numuru Stīvenu Tomsonu.

Trīsdesmit trīs gadus vecais Tomsons no četrpadsmit aizvadītajiem mačiem tikai vienā piedzīvojis zaudējumu. Uz doto mirkli sportists uzkrājis septiņu cīņu uzvaru sēriju. Pēdējos divos mačos viņš sakāvis bijušo UFC čempionu Džoniju Hendriksu (17-5) un bijušo UFC titula pretendentu Roriju Makdonaldu (18-4).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...