Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zvirbulis pasaules čempionātā tiek pie viena mača

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zvirbulis pasaules čempionātā tiek pie viena mača
Armands Zvirbulis
Foto: olimpiade.lv

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā turpinās pasaules cīņas čempionāts. Šodien uz paklāja devās Londonas olimpisko spēļu 10. vietas ieguvējs Armands Zvirbulis (26), kurš startē brīvās cīņas svara kategorijā līdz 84 kg. Diemžēl zaudējums jau pirmajā mačā.

Pirmajā mačā pretī stājās mongolis Uitumens Orgodols, kurš pēdējās olimpiskajās spēlēs bija četrpadsmitais. Pēc pirmās minūtes Zvirbulis saņēma aizrādījumu par pasivitāti, līdz ar to tiesnesis deva viņam 30 sekundes punktu gūšanai. Mūsu sportists turpināja piesardzīgu cīņu un līdz uzbrukumam īsti netika. Tādējādi, saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, mongolim tika piešķirts viens punkts. Pēc pirmā puslaika (3 min) tablo latvietim rādīja minimālu deficītu (0:1).

Otrā puslaika sākumā Zvirbulis atkal saņēma aizrādījumu par pasivitāti un 30 sekundes punktu gūšanai. Šoreiz latvietis bija aktīvāks, tomēr mongolis viņu noķēra uz pretuzbrukumu un nogāza uz paklāja. Līdz ar to mūsu cīkstonis savās sekundēs ne tikai neguva punktus (sods - viens punkts pretiniekam), bet arī zaudēja divus punktus pēc mongoļa veiksmīgā pretuzbrukuma. Rezultāts uz tablo kļuva Latvijai nepatīkams (0:4). Cenšoties dzēst šo starpību, Zvirbulis devās uz priekšu, bet punktus atkal guva aziāts. Latvietis tika pie punkta pēc mongoļa izgrūšanas no laukuma, tomēr sekmīgs turpinājums nesekoja. Īsi pirms mača beigām Orgodols vēlreiz nogāza Zvirbuli un guva noslēdzošos divus punktus (1:8).

Saglabājās maza cerība, ka mongolis tiks līdz finālam, dodot latvietim iespēju cīnīties gandarījuma turnīrā, tomēr aziāts zaudēja jau ceturtdaļfinālā. Līdz ar to mūsu sportistam sacensības ir beigušās. Zvirbulis tika ierindots 27. vietā.


Kā jau ziņots, pasaules čempionāta pirmajā dienā mūsu Imants Lagodskis (līdz 96 kg) ierindojās 15. vietā, savukārt Zvirbuļa lielākais sasniegums pasaules čempionātos ir 5. vieta (2011).

Izmantotie resursi:
fila-official.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-17 17:55, pirms 11 gadiem
mongolis jau nu nebija tas, kam jāzaudē, bet tāds ir sports