Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudisti EČ junioriem cīņā par medaļām neiesaistās

Krišs Upenieks

Džudisti EČ junioriem cīņā par medaļām neiesaistās
Artūrs Kurbānovs (otrais no kreisās) šoreiz uz goda pjedestāla nekāpa.
Foto: www.eju.net

Šajā nedēļas nogalē Beļģijas pilsētā Lomelā norisinās Eiropas čempionāts džudo junioriem. Piektdien un sestdien cīņā par medaļām Latvijas sportisti neiesaistījās. Pirmo kārtu pārvarēt spēja tikai Artūrs Kurbānovs, kurš startē svara kategorijā līdz 73 kilogramiem.

Svarā līdz 60 kg Latviju pārstāvēja Vladislavs Staruhs, Pirmajā kārtā džudistam bija jācīnās ar baltkrievu Pāvelu Hladihu. Cīņa izvērtās līdzīga, taču uzvaru izcīnīja pretinieks, tādējādi Vladislavam sacensības bija beigušās. Jāpiemin, ka augusta beigās sportists vēl startēja līdz 66 kg, bet LČ sambo līdz 65 kg.

Kategoriju augstāk startēja Deniss Aņiščenko un Mihails Šteinbuks. Šteinbuks piekāpās Izraēlas sportistam Nivam Daram, bet Deniss - serbam Ilijam Ciganovičam. Aņiščenko cīnījās atzīstami, bet, tuvojoties cīņas beigām, iekrita uz sāpju paņēmienu, izstājoties no turnīra.

Lielākās cerības šodien tika liktas uz Artūru Kurbānovu (- 73 kg). Pirmajā kārtā latvietis pēc tiesnešu lēmuma uzvarēja slovāku Adamu Gazo, bet turpinājumā piekāpās topošajam čempionam Rufatam Magomedovam. Cīņas sākumā Artūrs Ukrainas džudistam netika līdzi ātrumā un nopelnīja divas piezīmes. Beigu daļā aktivizējās arī latvietis, bet bija jau par vēlu.

Visbeidzot, svara kategorijā līdz 81 kg startēja Artemijs Naumovs un Ņikita Vološins. Abi sportisti nopietnu pretestību saviem pretiniekiem pirmajās cīņās nespēja izrādīt, beidzot sacensības ļoti ātri. Rīt Latviju pārstāvēs Artūrs Ņikiforenko un Vadims Lando (abi - 100 kg).

Izmantotie resursi:
European Judo Union - Official Website - News,...