Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC čempions B.J. Pens MMA cīņās atgriezīsies oktobrī

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC čempions B.J. Pens MMA cīņās atgriezīsies oktobrī
B.J. Pens
Foto: sherdog.com

Bijušais MMA organizācijas UFC divu svara divīziju čempions amerikānis Džejs Dī “BJ” Pens (16-10-2), kurš kopš 2014. gada nav aizvadījis nevienu cīņu, profesionālā sporta apritē atgriezīsies 15. oktobrī ar cīņu pret savu tautieti Rikardo Lamasu (16-5).

Trīsdesmit septiņus gadus vecā B.J. Pena atgriešanās sportā nedaudz ieilgusi. Viņš cīņu apritē bija ieplānojis atgriezties 4. jūnijā, taču ASV Antidopinga Aģentūra (USADA) viņu diskvalificēja uz sešiem mēnešiem par intravenozu fizioloģisko šķīdumu lietošanu.

Sportista diskvalifikācija beigsies 25. septembrī, un cīņu būrī viņš atgriezīsies 15. oktobrī cīņu šova “UFC Fight Night 97”, kurā Pens dūres krustos ar pasaules reitingu TOP 5 sportistu Rikardo Lamasu.

B.J. Pens, kurš ir viens no pasaules pazīstamākajiem vecās gvardes MMA cīkstoņiem, par iešanu “pensijā” paziņoja 2014. gadā pēc zaudējuma cīņā ar bijušo UFC vieglā svara čempionu Frenkiju Edgaru (20-5-1). Viņš sportu pameta ar iekrātu trīs cīņu zaudējumu sēriju.

Savukārt trīsdesmit četrus gadus vecais bijušais UFC pusvieglā svara titula pretendents Rikardo Lamass pēdējās piecās cīņās trijās izcīnījis uzvaras. Kā jau minējām, viņš pasaules labāko pusvieglā svara MMA cīkstoņu rangā atrodas piektajā pozīcijā, un divkaujā ar Penu uz papīra ir izteikts favorīts.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...