Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Šlemenko uzveic Vasiļevski un kļūst par “M-1” čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Šlemenko uzveic Vasiļevski un kļūst par “M-1” čempionu
Aleksandrs Šlemenko (no labās) cīņā ar Vjačeslavu Vasiļevski
Foto: Mixfight.ru

Viens no Krievijas titulētākajiem MMA vidējā svara cīkstoņiem Aleksandrs Šlemenko (53-9) “M-1 Midleweight Grand Prix” turnīra finālā aizraujošā cīņā trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja savu tautieti Vjačeslavu Vasiļevski (28-5) un kļuva par jauno “M-1” vidējā svara čempionu.

Trīsdesmit divus gadus vecais bijušais “Bellator” vidējā svara čempions Šlemenko “M-1” finālam kvalificējās šā gada martā ar dalītu tiesnešu lēmumu, pēc punktiem uzvarot Vjačeslavu Vasiļevski.

Finālā, kurš notika vakarnakt, Aleksandram vajadzēja krustot dūres ar azerbaidžāni Ramazanu Jemejevu (14-3), kurš finālā tika uzvarot bijušo UFC cīkstoni brazīlieti Maikelu Falkao (35-9), taču Jemejevs nedēļu pirms nozīmētā mača guva traumu un savainoto azerbaidžāni piekrita aizvietot Vasiļevskis.

Fakts par gaidāmo revanša cīņu starp Šlemenko un Vasiļevski MMA līdzjutējiem patika labāk kā, ja būtu fināls starp Šlemenko un Jemejevu, jo ir daži, kuri uzskata, ka pirmajā Aleksandra un Vjačeslava cīņā uzvara nepienācās Šlemenko...

Pirmais raunds aizritēja diezgan agresīvā manierē, sportisti visa raunda garumā kikboksa manierē apmainījās ar sitieniem. Šlemenko jau pirmā raunda sākumā tika pārsist deguns, kurš stipri asiņoja.

Otrajā piecu minūšu raundā pilnīgu kontroli pār cīņu bija pārņēmis Vasiļevskis, kurš labi strādāja klinčā un bija aktīvāks, atšķirībā no viņa pretinieka, kas manāmi bija saguris.

Arī trešais raunds sākās Vjačeslava Vasiļevska zīmē, kuram cīņas dienā palika divdesmit astoņi gadi. Taču brīdī, kad Vasiļevskis izdomāja ieiet pretiniekam kājās, lai nogāztu to zemē, pieļāva kļūdu, atdod kaklu. Šo momentu prasmīgi izmantoja Šlemenko, pielietojot žņaugšanas paņēmienu, uzvarot cīņā, kurā atradās zaudētāja lomā.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...