Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Freidenfelds: "Grigorjevas cīņu atzina par labāko turnīrā"

Jānis Pārums

Freidenfelds: "Grigorjevas cīņu atzina par labāko turnīrā"
Visvaldis Freidenfelds
Foto: wrestling.lv

Latvijas Cīņas federācijas prezidents Visvaldis Freidenfelds sarunā ar portālu Sportacentrs.com sniedza komentāru par aizvadīto Eiropas čempionātu, kurā vislabāk nostartēja Anastasija Grigorjeva, kļūstot par čempioni svarā līdz 55kg.

Grigorjevas cīņa – labākā turnīrā!

"Pirmo reizi sievietēm pieaugušo čempionātā tāds sasniegums, turklāt finālā tika uzvarēta vairākkārtēja Eiropas un pasaules čempione. Sākumā Grigorjeva bija zaudētāju lomā, bet otrā perioda beigās veica vienu labu paņēmienu un nopelnīja trīs punktus. Trešajā Anastasija darbojās jau ļoti pārliecinoši – parādījās otrā elpa un pārliecība, ka var uzvarēt. Krievijas sportiste negaidīja tādu pavērsienu," telefonsarunā ar Sportacentrs.com atzina Freidenfelds.

Viņš arī neslēpa gandarījumu, ka Grigorjevas cīņa tika atzīta par vislabāko dāmu turnīrā: "Tiesnešu kolēģija un Starptautiskā Cīņas federācija (FILA) Grigorjevas cīņu novērtēja kā labāko un Anastasija saņēma vērtīgu gredzenu ar briljantiem. Šādu balvu saņēma divu aizraujošāko cīņu uzvarētājas – otru saņēma bulgāriete [Zlateva Stanka], kura guva panākumu svarā līdz 72kg."

Puišiem vēl pietrūkst pieredzes

"Mūsu meitenes ātrāk ielauzušās pieaugušo konkurencē nekā puiši. Diemžēl Laurai Skujiņai nepaveicās ar izlozi, jo pirmajā kārtā pretī nāca Eiropas un pasaules juniore čempione ukrainiete Jūlija Ostapčuka, bet nākamajā kārtā būtu daudzkārtēja pasaules čempionātu medaļniece krieviete Ļubova Volosova. Vēlāk Volosova uzvarēja, bet Ostapčuka izcīnīja bronzu," pastāstīja LCF prezidents.

Viņš uzsvēra, ka daļai sportistu vēl pietrūkst pieredzes, lai uzreiz veiksmīgi no junioru līmeņa pārietu uz pieaugušo: "Eiropas junioru čempions Armands Zvirbulis (svara kat. līdz 84kg) vienu cīņu uzvarēja, bet tad zaudēja nākošajam bronzas medaļniekam, paliekot devītajā vietā, tāpat kā Sergejs Djomins svarā līdz 120kg. Viņi un pārējie vēl krāj pieredzi. Puišiem ir 22-23 gadi un, lai gan viņi junioru līmenī Eiropā bija ļoti spēcīgi, pieaugušo līmenī jāpaiet kādam laiciņam, lai tiktu starp spēcīgākajiem."

Nebūtu atbalstītāja, nebūtu zelta?

"Ja mums nebūtu palīdzējis "LDz Cargo", tad uz čempionātu, iespējams, nemaz nebūtu tikuši. Ar to finansiālo atbalstu, ko mums dod valsts, mēs varam noorganizēt tikai Latvijas čempionātu pieaugušajiem, junioriem, kadetiem un tas arī viss! Treniņu darbam līdzekļu nepietiek, izņemot tos, kas ir olimpiskajā vienībā (LOV B sastāvā ir Imants Lagodskis, Anastasija Grigorjeva, Laura Skujiņa, Aleksandrs Višņakovs, C sastāvā - Sergejs Djomins, Karalina Tjapko - aut.), bet aiz viņiem arī ir cilvēki, kas varētu [sasniegt labus rezultātus]," LCF prezidents uzsvēra atbalstītāju nozīmi sagatavošanās procesā un ne tikai.

Cer, ka uz "Londonu 2012" tiks vismaz divi

Freidenfelds izteica cerību, ka tuvojoties 2012. gada Londonas olimpiādei mūsu cīkstoņi turpinās progresēt: "Domāju, ka diviem vai trim sportistiem vajadzētu tikt uz Londonu. Nākamgad pasaules čempionātā jau sāksies atlase olimpiskajām spēlēm. Labākie seši pasaulē kvalificēsies automātiski, tāpat vairāki Eiropas labākie, plus būs vēl divi atlases turnīri. Plānus kalsim, kad atgriezīsimies mājās."

Pasaules čempionāts norisināsies arī šogad, kad pasaules labākos uzņems Krievijas galvaspilsēta Maskava. 20 gadus vecā Anastasija Grigorjeva pēdējo gadu var startēt junioros, tāpēc viņai šogad paredzētas gan Eiropas, gan pasaules meistarsacīkstes šajā vecumā grupā. "Aktīvi gatavosimies pasaules čempionātam, bet pa vidu vēl jātaisa treniņnometnes, lai kaut ko sasniegtu," piebilda Freidenfelds.