Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais džudo čempions Pāvels Nastula uzvar Kevinu Asplundu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Olimpiskais džudo čempions Pāvels Nastula uzvar Kevinu Asplundu
Pāvels Nastula
Foto: konfrontacja.com

Bijušais PRIDE cīkstonis, 1996. gada Seulas Olimpisko spēļu džudo čempions Pāvels Nastula (5-4-0) vakarnakt Polijā šova „KSW 22 - Pride Time” ietvaros pirmajā raundā ar sāpju paņēmienu uzveica bijušo Bellator smagā svara cīkstoni, amerikāni Kevinu Asplundu (15-4-0).

Četrdesmit divus gadus vecais Pāvels Nastula MMA apritē nebija rādījies kopš 2011. gada 1. oktobra, dienas, kad uzvarēja bijušo DREAM un WEC cīkstoni Džimiju Ambrizu (17-18-1). Savukārt Kevins Asplungs pēdējo reizi startējis pērnā gada decembrī, piekāpjoties Bredam Mērfijam (6-1-).

Nastulas cīņas plāns bija skaidrs, viņš vēlējās cīņu pārvest parterā. Pēc dažiem neveiksmīgiem mēģinājumiem sagrābt Asplundu poļa centība beidzot vainagojās panākumiem un viņš nogāza amerikāni uz ringa dēļiem. Nastula, kurš atradās virspusē mēģināja izdarīt sitienus pa pretinieka galvu, taču Asplunds stingri turēja viņa rokas un neļāva pretiniekam brīvi darboties.

Visbeidzot amerikāņu smagsvars nogura un nespēja vairs aizsargāties, Pāvels varēja brīvi rīkoties. Viņš sagrāba Asplunda roku un pielietojot rokas laušanas paņēmienu svinēja ātru uzvaru.

Šī Pāvelam Nastulam, kurš PRIDE laikos spēkojies ar tādiem vīriem kā Antonio Rodrigo Nogeira (34-7-1), Aleksandrs Jemeļjaņenko (21-6-0) un Džošu Bārnetu (32-6-0) bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Jans Blačovics nosargā KSW titulu

Otro veiksmīgo organizācijas KSW pussmagā svara čempiona titula aizstāvības cīņu aizvadījis poļu atlēts Jans Blačovics (17-3-0), kurš trīs raundu cīņā pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu bija pārāks par bijušo UFC cīkstoni Goranu Reljiču (11-4-0).

Var redzēt, ka Blačovičs mērķtiecīgi iet pretī līgumam ar pasaules vadošo MMA organizāciju UFC. Poļa pēdējie četri pretinieki ir bijušie UFC cīkstoņi, kādreiz par talantiem uzskatītie Remo Tjeri Sokadžu (13-10-0), Mario Miranda (14-5-0), Hjūstons Aleksandrs (13-9-0) un jau pieminētais Reljičs. Tiesa, lai sev pievērstu UFC bosu uzmanību Janam Blačovičam ir jānokautē vismaz kāds…, bet polim pagaidām uzvarēt izdevies tikai pēc punktiem.

Poļu sportista „upuru” skaitā ir bijušais Bellator pussmagā svara čempions Kristians Mpumbu (18-5-1), kā arī Eiropā labi pazīstamie Tonijs Valtonens (26-15-0), Daniels Tabera (17-5-3), Martins Zavada (25-12-1), Antons Čiemelevski (23-9-0) un Maro Peraks (22-3-1). Jācer, ka arī nākamais Blačoviča pretinieks būs kāds eks UFC faiteris, kuru viņš pārmaiņus nokautēs, vai vismaz submitēs un UFC beidzot būs arī kāds polis.

„KSW 22 - Pride Time” rezultāti1

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Jan BlachowiczGoran ReljicDecision (Unanimous)35:00
2.Pawel NastulaKevin AsplundSubmission (Keylock)12:33
3.Karol BedorfOli ThompsonDecision (Unanimous)35:00
4.Anzor AzhievPavel SvobodaKO (Punches)12:06
5.Aziz KaraogluPiotr StrusKO (Punches)12:17
6.Rafal MoksMarcin NaruszczkaSubmission (Guillotine Choke)13:01
7.Kamil WalusChristos PiliafasSubmission (Punches)11:45

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
KSW - Konfrontacja Sztuk Walki - Oficjalny...