Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Joczs kļūst par WFCA pasaules čempionu

Joczs kļūst par WFCA pasaules čempionu
Roberts Joczs
Foto: fightsport.pl

Sestdien Gdiņā (Polija) par jauno MMA pasaules pussmagā svara čempiona titula īpašnieku WFCA versijā, kļuva Polijas sportists Roberts Joczs, kurš pirmajā raundā nokautēja otru titula pretendentu, japāni Kendži Nagai.

Pasaules čempions Robert Joczs

Roberts Joczs (15-5-0) attaisnoja uz sevi liktās cerības, jo par favorītu pirms cīņas tika uzskatīts tieši Joczs. Polis aktīvi uzsāka uzbrukumu ar sitienu sēriju ar rokām un cīņa nonāca parterā. Kendži Nagai (6-10-2) centās aizsargāties un neļaut polim uzsēsties sev virsū, taču japānim tas neizdevās un Jocs uzreiz sāka sava pretinieka „klapēšanu”. Nekavējoties arī iejaucās tiesnesis un apstādināja cīņu. Mačs tika apstādināts pirmā raunda trešajā minūtē.

Par jauno pasaules čempionu WFCA versijā svara kategorijā līdz 90 kg kļuva Roberts Joczs.

Cīņa par Eiropas čempiona jostu

Šajā vakarā notika arī Eiropas čempiona titula WFCA versijā dalīšana. Par to sacentās divi smagsvari: pēc četru gadu pauzes profesionālajā sportā atgriezušais Polijas atlēts Rafals Dabrovskis (5-1-0) ar izputējušās organizācijas DREAM zvaigzni, holandieti Valentīnu Overēmu (26-24-0). Tiesa sākotnēji bija paredzēts, ka Overēmam pretī stāsies cits poļu smagsvars, Eiropas TOP 10 cīkstonis Damians Grabovskis (10-0-0), taču Grabovskis ieguvis traumu un no titula cīņas bija spiests atteikties.

Diemžēl viss notika savādāk kā cerēts: agrāk elitē pabijušais Overēms bija bezspēcīgs pret poļa spēku un cīņa beidzās jau pirmā raunda pirmajā minūtē. Līdz ar to jaunais Eiropas smagsvaru čempions WFCA versijā bija noskaidrots – par to kļuva Rafals Dabrovskis.

Voronovam neveiksme

Cīņu šovā „Beast of The East” piedalījās arī Latvijas sportists Aleksejs Voronovs (0-2-1), kurš cīnījās pret pieredzējušo Polijas cīkstoni Jedrzeju Kubski. Diemžēl nekādi brīnumi nenotika un par uzvarētāju ar žņaugšanas paņēmienu jau pirmajā raundā kļuva Jedrzejs Kubskis (15-8-0).

Savu nākamo MMA cīņu Voronovs aizvadīs tepat Latvijā 12. decembrī cīņu šovs „Cage fight WFCA vol. 3” ietvaros, kad tas trīs raundu cīņā tiksies ar Eiropas čempionu sambo Artūru Černavski.

Izmantotie resursi:
fughtclub.lv
sherdog.com


Margarita Kirilova, treneris Farids Ahmedovs, Darja Markova. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija

Cīkstonēm Markovai un Kirilovai medaļas U15 Eiropas čempionātā

Grieķijas kūrortā Lutraki risinās U15 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Lauras Skujiņas cīņas sporta kluba pārstāves Darja Markova (62 kg) un Margarita Kirilova (66 kg) piektdien izcīnīja attiecīgi sudrabu un bronzu.
Junioru izlases treneris Kaspars Semjonovs (no kreisās) ar Kārli Krampi, Artjomu Koroļovu un Valtu Volkolakovu

Koroļovam un Krampem Eiropas MMA čempionātā junioriem - sudrabi

Latvijas MMA jaunie sportisti Artjoms Koroļovs (Sev Arch) un Kārlis Krampe (Berserk MMA) Slovākijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālā šodien piekāpās saviem pretiniekiem un ieguva sudraba medaļas.
Ivars Samušonoks. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija / stalgenesskola.lv

Samušonokam zaudējums olimpiskās atlases bronzas turnīrā

Turcijas metropolē Stambulā tuvojas noslēgumam pasaules olimpiskās kvalifikācijas sacensības grieķu-romiešu un brīvajā cīņā. Latvijas cīkstonis Ivars Samušonoks šodien zaudēja bronzas turnīra pirmajā kārtā.