Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas Taekvondo federācija nosvinējusi 25 gadu jubileju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas Taekvondo federācija nosvinējusi 25 gadu jubileju
Svinības sporta manēžā
Foto: sports.riga.lv

2014. gada 11. oktobrī apritēja 25 gadi, kopš Latvijas Taekvondo federācija (LTKF) piereģistrēta Latvijas Sporta federāciju padomē. Par godu šai jubilejai tika rīkoti vairāki sporta pasākumi. Kā viens no šiem pasākumiem bija “Baltic Olympic Cup” kausa posms, kurš norisinājās 11. oktobrī Rīgas Nacionālajā sporta manēžā Maskavas ielā 160.

Turnīrā piedalījās 400 sportisti no 25 komandām un septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Gruzijas. Veiksmīgākie šoreiz bija Rīgas kluba “Hansu” audzēkņi, kuri kopvērtējumā savam klubam nodrošināja pirmo vietu. Otro un trešo vietu izcīnīja divas Baltkrievijas komandas, attiecīgi Minskas “Leon Team” un Vitebskas “Voft”.

Pateicoties programmai “World Taekwondo Peace Corps”, šī gada jūlijā pirmo reizi Latvijas vēsturē viesojās četri taekvondo meistari no Korejas. Nākamo divu mēnešu laikā taekvondo meistari trenēja Latvijas sportistus dažādās pilsētās, kā arī Korejas vēstnieks misters Čojs un LTKF organizēja pirmo “Korejas vēstnieka kausu” Latvijas vēsturē, kurā piedalījās vairāk kā 100 sportisti.

25 gadu laikā LTKF iesaistīja pusotru miljonu cilvēku, kuru starpā ir gan pasaules čempioni, gan Eiropas čempioni, gan dažādu citu starptautisku turnīru laureāti. Šobrīd LTKF sastāvā ir seši klubi, kuri pārstāv gan olimpisko taekvondo versiju (WTF), gan neolimpisko taekvondo versiju (ITF), kā arī hapkido federāciju.

Izmantotie resursi:
www.sports.riga.lv