Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Lagodska pāridarītājs diskvalificēts par dopingu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lagodska pāridarītājs diskvalificēts par dopingu
Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Laura Skujiņa
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Septembra pasaules čempionātā Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Imants Lagodskis (97 kg) zaudēja turku dagestānietim Šamilam Erdoganam, kurš turpinājumā aizcīnījās līdz bronzai. Savukārt vakar tika publiskota informācija, ka šajā turnīrā Lagodska pretinieka A prove bija pozitīva. Vēl gan ir tiesības pieprasīt dopinga kontroles B provi, taču jau piemērota pagaidu diskvalifikācija uz diviem gadiem.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Imants Lagodskis bija sekmīgi cīnījies trijos pēdējos turnīros (5., 1., 2.), un pasaules čempionātā viņš ieradās labā formā kā pasaules ranga 20. numurs. Pirmajā mačā tika ielozēts Turcijas pārstāvis Šamils Erdogans, kuram šis bija pirmais turnīrs zem turku karoga (iepriekš viņš figurēja kā krievu dagestānietis Šamils Ahmedovs). Kā zināms, Krievijas federācijas Ziemeļkaukāza republika Dagestāna ir brīvās cīņas cīkstoņu "ražotne", iepriekšējā pasaules čempionātā 10 dagestānieši pārstāvēja citas valstis, bet šogad zem svešzemju karogiem cīnījās jau 16 dagestānieši.

Kā jau ziņots, 9. septembra mačā pret Erdoganu mūsu sportists izvirzījās vadībā, bet tad pretinieks panāca izlīdzinājumu (4:4), turklāt nolika mūsējo uz lāpstiņām. Pēc tam Erdogans pārliecinoši uzvarēja poli (10:0) un arī iepriekšējo divu gadu pasaules čempionu - irāni Rezu Jazdani (8:0), pusfinālā viņš minimāli piekāpās krievu dagestānietim Abdusalamam Gadisovam (2:4), savukārt bronzas mačā tika sagrauts kubietis (10:0). "Jaunturka" neparasti labo sniegumu varēja skaidrot ar emocionālo pacēlumu, pirmo reizi startējot zem jauna karoga. Tagad izrādās, ka iemesls ir pavisam cits - to var apgalvot visai droši, jo B prove parasti ir tāda pati kā A prove, tāpēc sportists jau diskvalificēts.

Pasaules čempionātā Lagodskis ierindojās 22. vietā, bet viņa pāridarītājs izcīnīja bronzas medaļu. Jaunākajā pasaules rangā Latvijas cīkstonis tagad ir izkritis no divdesmitnieka, bet Erdogans no nekurienes pacēlies uz 3. pozīciju. Ja arī A prove būs pozitīva, tad tiks veiktas korekcijas gan planētas čempionāta vietu secībā, gan pasaules rangā.

Izmantotie resursi:
www.unitedworldwrestling.org

     [+] [-]

, 2014-10-16 17:08, pirms 10 gadiem
Dopinga lietotājs tiek noņemts no trases, tātad Imants iekļuva astotdaļfinālā.
Astotdaļfinālā visticamāk viņš vinnētu... Bet tā sanāk sanāk kaut kas starp 9. un 16.

     [+] [-]

, 2014-10-16 20:56, pirms 10 gadiem
visiem Erdogana upuriem jaadod bronzas medaalis!