Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Lagodskis pasaules čempionātā tiek pie divām cīņām

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lagodskis pasaules čempionātā tiek pie divām cīņām
Imants Lagodskis
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā šodien sācies pasaules cīņas čempionāts. Svara kategorijā līdz 96 kg šodien startēja Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Imants Lagodskis (27). Pirmajā mačā nepilnu divu minūšu laikā tika gūts panākums, tomēr otrajā cīņā tika atzīts pretinieka pārākums.

Pirmajā cīņā mūsu sportistam pretī stājās brazīlietis Izidoru. Latvijas cīkstonis nepieļāva pretinieka izvēršanos un jau otrās minūtes sākumā guva pirmos divus punktus. Brazīlietis netika vaļā no daugavpilieša tvēriena un zaudēja vēl vairākus punktus. Lagodskim bija vajadzīgas tikai 1:59 minūtes, lai izcīnītu uzvaru ar punktu starpību, pie kuras cīņa beidzas priekšlaicīgi (7:0).

Sešpadsmitdaļfinālā pretī stājās bulgārs Ļubens Ilijevs, kurš šī gada Eiropas čempionātā izcīnīja 3. vietu. Pirmo punktu guva pretinieks, tomēr drīz vien mūsējais atbildēja ar to pašu (1:1). Pēc tam divus rezultatīvus uzbrukumus ļoti pārliecinoši veica bulgārs, līdz ar to cīņa bija galā jau pēc 2:20 minūtēm (1:7).

Turpinājumā bija jācer, ka bulgārs tiks līdz finālam, tādējādi dodot daugavpilietim iespēju cīnīties gandarījuma turnīrā, kur augstākais iespējamais sasniegums ir bronzas medaļa. Minētā cerība neīstenojās, līdz ar to mūsu cīkstonim turnīrs beidzies. Lagodskis noslēgumā tika ierindots 15. vietā.

Lagodskis šogad Eiropas čempionātā bija piektais, bet viņa lielākais panākums ir junioru vecumā - zelta medaļa U20 pasaules čempionātā (2006).

Rīt uz paklāja dosies mūsu olimpietis Armands Zvirbulis (līdz 84 kg).

Izmantotie resursi:
fila-official.com

  +3 [+] [-]

, 2013-09-16 15:01, pirms 11 gadiem
cik labs pirmais, tik slikts otrais izgājiens...

  +2 [+] [-]

, 2013-09-16 15:09, pirms 11 gadiem
Nu ko, tagad atliek cerēt uz Zvirbuli!