Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tibura uzveic Grabovski un kļūst par jauno M-1 čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tibura uzveic Grabovski un kļūst par jauno M-1 čempionu
Marcins Tibura
Foto: mixfight.ru

Vakarnakt Sanktpēterburgā (Krievijā) par jauno M-1 smagā svara čempionu tika kronēts poļu smagsvars Marcins Tibura (11-0-0), kurš no troņa gāza savu tautieti Damianu Grabovski (19-2-0), uzvarot to pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu.

Trīsdesmit četrus gadus vecais Damians Grabovskis, kuram savulaik bija līgums arī ar otru pasaules lielāko MMA organizāciju Bellator, par M-1 smagā svara čempionu kļuva pērnā gada novembrī no troņa gāžot amerikāni Keniju Gārneru (12-7-0).

Savukārt divdesmit astoņus gadus vecais Marcins Tibura tiesības cīnīties par M-1 titulu izpelnījās uzvarot „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” turnīrā, kura finālā ar žņaugšanas paņēmienu uzveica Latvijas labāko smagsvaru Konstantīnu „Lāčplēsi” Gluhovu (28-14-0).

Jau tobrīd, kad tika paziņots par to, ka šāda cīņa notiks, tā tika uzskatīta par sensāciju, jo Grabovska vārds pasaules smagsvaru reitingos figurēja starp TOP 50 atlētiem, bet Tibura šobrīd tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem smagsvariem.

Diemžēl, arī cīņas pavērsiens bija negaidīts – Marcins visai viegli nogāza Grabovski uz ringa dēļiem un Džefa Monsona stilā pielietojot žņaugšanas paņēmienu izcīnīja ātru uzvaru, kļūstot par jauno M-1 smagā svara čempionu.

Priekš līdz šim neuzvaramā Tiburas šī bija vienpadsmitā uzvara pēc kārtas, savukārt Damianam Grabovskim tā bija otrā sakāve karjerā un pirmais priekšlaicīgais zaudējums.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-08-16 11:22, pirms 10 gadiem
Ēvaldu Grabovski?