Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Skrīvers oktobrī izies ringā pret lietuvieti Tarasēviču

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Skrīvers oktobrī izies ringā pret lietuvieti Tarasēviču
Edgars Skrīvers
Foto: tmfight.com

Latvijas labākais vieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (7-2-0), kurš gada sākumā cīņā par vakanto Baltijas vieglā svara čempiona titulu pēc punktiem piekāpās lietuvietim Sauļusam Buciusam (9-7-1), nākamo cīņu aizvadīs 12. oktobrī pret Buciusa tautieti Viļiusu Tarasēviču (1-0-0).

Divdesmit divus gadus vecais „TM fighting team” sportists profesionālajā MMA debitēja 2010. gadā Igaunijā pret Amidu Mageramovu (1-0-0), taču savā pirmajā cīņā piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem. Jau nākamajā cīņā Skrīvers viegli tika galā ar bijušo Latvijas vieglā svara čempionu Mihailu Zabajevu (6-5-0), tad sekoja uzvaras pār Tomu Bordānu (0-3-0), krievu sportistu Aleksandru Savinu (0-1-0), Alekseju Povulānu (4-5-0), somu sportistu Kalli Arvelinu (0-4-0), nīderlandiešu atlētu Mevinu Bihari (0-1-0) un Juri Verzu (1-2-0).

Pateicoties savai septiņu cīņu uzvaru sērijai Edgars ieguva tiesības cīnīties ar Sauļu Buciusu, kurš no sava ceļa nostūmis tādus Eiropā zināmus vīrus kā Džimijs Immonens (5-8-0), Viktors Tomasēvičs (6-6-1) un Abduls Gujirbekovs (2-2-0).

Diemžēl cīņā ar Buciusu tukumniekam neizdevās turpināt savu uzvaru sēriju un tika piedzīvots pirmais zaudējums kopš 2010. gada … Pēc cīņas mūsu sportists izteicās, ka šis mačs viņam bija labs atskata punkts, lai redzētu pie kā jāpiestrādā. Skrīvers solīja, ka atgriezīsies spēcīgāks kāds jebkad bijis.

Savukārt Viļius Tarasēvičus salīdzinājumā ar Edgaru Skrīveru MMA pavisam nesen. Viņš uzvarējis Lietuvas Kudo čempionātā, kas ir līdzīgs sporta veids MMA, taču cīņās bez noteikumiem aizvadījis tikai vienu oficiālo cīņu, kurā svinējis uzvaru pēc punktiem pār kuldīdznieku Edgaru Pauču (0-1-1).

Augumā garā Tarasēviča stiprā puse ir sitienu tehnika, taču viņš kā jau Kudo pārstāvis prot arī cīņu parterā. Savā kluba mājas lapā lietuvietis divkauju ar Skrīveri nosaucis par savas karjeras nozīmīgāko cīņu.

Izmantotie resursi:
«TM FIGHTING TEAM» - TM Fighting Grand Prix
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...