Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Miris „Harija Potera” aktieris un MMA cīkstonis Deivs Ledženo

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Miris „Harija Potera” aktieris un MMA cīkstonis Deivs Ledženo
Deivs Ledženo
Foto: sherdog.com

Piecdesmit gadu vecumā dzīve aprāvusies bijušajam britu MMA cīkstonim un aktierim Deivam Ledženo (4-3-0), kurš plašāku popularitāti ieguvis filmējoties fantāzijas piedzīvojumu filmā „Harijs Poters”.

Bijušais britu MMA organizācijas Cage Rage cīkstonis Deivs Ledženo, kurš kā aktieris atveidoja vilkati filmas par Hariju Poteru trijās pēdējās sērijās, atrasts miris, Kalifornijas (ASV) nacionālajā parkā - Nāves ielejā.

Provizoriskie kriminālistikas rezultāti ļauj spriest, ka 50 gadus vecā vīrieša nāves cēlonis ir bijusi pārkaršana. Policija ziņo, ka uz sportista ķermeņa nav atrastas nekādas vardarbīgas nāves pazīmes.

Ārzemju masu mediji ziņo, ka britu cīkstoņa mirstīgās atliekas atraduši tūristi un nekavējoties izsaukuši glābējus. Kā skaidrojuši policijas darbinieki, Deivs, visticamāk, bija miris jau pirms trim vai četrām dienām. Pēdējā laikā šajā rajonā ASV ir novērots liels karstums, pat līdz 50 grādiem pēc Celsija skalas.

Šis nav pirmais gadījums, kad kādam no MMA cīkstoņiem tuksnesis atņēmis dzīvību. Līdzīgs gadījums notika arī 2008. gadā, kad no tuksneša neatgriezās bijušais UFC vidējā svara čempions Evans Tanners (32-8-0).

Ledženo, kurš profesionālajā MMA debitēja 2005. gadā, cīņu sportā pabija tikai divus gadus, kopā aizvadot vien septiņas cīņas, no kurām četrās svinēja uzvaras.

Starp sportista „upuriem” MMA ringā ir šī sporta veida leģendu Dena Severna (101-19-7), Kimo Leopoldo (10-7-1) un tagadējā pasaules labākā MMA tieneša Herba Dīna (2-3-0) vārdi.

Lai arī cīņas sportā Deivam nebija tie spožākie panākumi, plašāku atpazīstamību brits ieguva filmējoties Holivudas filmās. Legano uz viena ekrāna bijis kopā ar tādām kino zvaigznēm kā Mikijs Rurks, Benisio del Toro, Keita Blanšeta, Kristians Beils, Kristena Stjuarte, Maikls Keins, Liams Nīsons, Šerlīza Terona u.c.

Visvairāk Ledženo kino mīļotāji atceras kā vilkača Fenrira Greibeka lomas atveidotāju slavenajā fantāzijas piedzīvojumu filmā „Harijs Poters”.

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...