Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mierkalne Parīzē izcīna trešo vietu

Andrejs Siliņš

Mierkalne Parīzē izcīna trešo vietu
Patrīcija Mierkalne

13. februārī Parīzē notika starptautisks turnīrs Karatē - Katās (formālo vingrinājumu komplekss, cīņa ar ēnu) "Milons Cup". Šis turnīrs ir nosaukts leģendārā Katista vārda - Mihaela Milona, franču karatists daudzkārtējais pasaules un Eiropas čempions, kurš nomira 2002. gadā.

Šis ir vienīgais franču starptautisks turnīrs, kur piedalās bērni no 12 gadiem, un sacensības notiek tikai vecumu kategorijās 12-13, 14-15 , 16- 17 un 18+ katās. Francija ir viena no karatē lielvalstīm, kur trenējas vairak ka 100.000 karatisti, konkurecne ir ļoti liela, un protams karatē augstā līmenī.

Pirmie Latvijas sportisti, kas piedalījās šajās sacensībās bija Baltijas karatē kluba pārstāvji Patrīcija Mierkalne un viņas treneris Maksims Ivančikov. Patrīcijas kategorija 12-13 gadi piedalījās 34 sportistes,konkurence bija ļoti liela. Patrīcijai izdevās vinēt 3 pretinieces un izvirzīties sacensību pusfinalā, kur viņa piekāpās pirmās vietas ieguvējai no Franču kluba „Mistral”, klubs kurš jau ir izaudzinājis vairākus Pasaules un Eiropas čempionus un vicešempionus katās. Patrīcijai rezultātā 3 vieta, Ļoti labs sasniegums Latvijas sportistei.