Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Aleksandrs Volkovs kļūst par Bellator smagā svara čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Aleksandrs Volkovs kļūst par Bellator smagā svara čempionu
Aleksandrs Volkovs (no labās) ar sitiena brīcī cīņā ar Ričardu Heilu
Foto: sherdog.com

Vakar krievu smagsvars Aleksandrs Volkovs (19-5-0) ne tikai triumfēja Bellator smagā svara septītās sezonas turnīrā, bet arī kļuva par vakantās Bellator smagā svara čempiona jostas īpašnieku, jo viņš piecu raundu cīņā pēc punktiem uzveica otru titula pretendentu, amerikāņu sportistu Ričardu Heilu (21-5-1).

Tā kā šā gada septembrī Bellator smagā svara čempions Kouls Konrads (9-0-0) izdomāja beigt aktīvā sportista gaitas, līdz ar to noliekot čempiona pilnvaras, šīs sezonas Bellator smagās svara kategorijas fināls starp Aleksandru Volkovu un Ričardu Heilu vienlaicīgi kļuva arī par titula cīņu par vakanto čempiona jostu.

Lai arī pirmajā raundā Heils ar rokas sitienu nogāza savu pretinieku uz ringa dēļiem, Volkovs momentāni pieleca kājās, bet vēlāk krievam arī izdevās pārņemt kontroli pār cīņu. Viņš labi izmantoja savus auguma parametrus, lai ieturētu distanci un apstādinātu Heila uzbrukuma mēģinājumus. Volkovs lieki neriskējot riņķoja pa būri un ieturot distanci izdarīja sitienus ar rokām un kājām, pamazām vācot punktus.

Atstāvot visus piecus raundus cīņa noslēdzās pēc punktiem, kurā sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu (49-46, 49-46, 49-46) uzvaru atdeva Aleksandram Volkovam, kurš ne tikai par uzvaru turnīrā saņēma 100,000 ASV dolāru, bet arī tika kronēts par jauno Bellator smagā svara čempionu.

„Lūdzu iekniebiet kāds man, jo liekas, ka es sapņoju. Šobrīd esmu vēl vairāk uztraucies kā pirms cīņas, jo tas ir liels gods un atbildība,” pēc uzvaras saviļņots bija divdesmit četrus gadus vecais Volkovs.

„BFC - Bellator Fighting Championships 84” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Alexander VolkovRich Haledecision (unanimous)55:00
2.Daniel VizcayaJack Hermanssondecision (split)35:00
3.Felice HerrigPatricia Vidonicdecision (unanimous)35:00
4.Louis TaylorJoe VedepoKO (punch)14:12
5.Christian UflackerCliff Wrighttechnical decision (unanimous)32:26
6.Jerald WilliamsJoey Diehldecision (unanimous)35:00
7.Anthony GomezAnton Talamantessubmission (rear-naked choke)13:30
8.Robert WhiteKenny Bookerdecision (unanimous)35:00
9.David SharpEddie CastilloTKO (Punches)22:35

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...