Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušais UFC cīkstonis Damasio Peidžs ar uzvaru debitē visvieglākajā svarā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušais UFC cīkstonis Damasio Peidžs ar uzvaru debitē visvieglākajā svarā
Damasio Peidžs
Foto: sherdog.com

Bijušais organizāciju UFC un WEC supervieglā svara cīkstonis Damasio Peidžs (18-9-0) savas patreizējās darba vietas LFC (Legacy Fighting Championship) rindās debitējis visvieglākajā svarā (-56 kg), trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveicot Eliasu Garsiju (4-2-0).

Trīsdesmit vienu gadu vecais Damasio Peidzš savulaik pārstāvējis pasaules lielāko MMA organizāciju UFC, DREAM un WEC rindas, taču šobrīd amerikānim ir līgums ar LFC.

Šīs organizācijas paspārnē pirms cīņas ar Eliasu Garsiju Damasio bija aizvadījis divas cīņas supervieglā svara divīzijā, kurās svinēja uzvaras, taču mačs ar Garsiju priekš amerikāņa bija debija visvieglākajā svarā.

Jāpiebilst, ka sākotnēji Peidžam debija visvieglākajā svarā bija paredzēta ar Pekinas Olimpisko spēļu brīvās cīņas čempionu Henriju Sehudo (6-0-0), taču šī divkauja tika atcelta olimpieša savainojuma dēļ.

Pilnīga dominance pār cīņu piederēja Peidžam. Lai arī Damasio kontrolēja visas pretinieka kustības, Garsijam izdevās izturēt titulētā oponenta presingu līdz pat trešā raunda izskaņai, kad pieļāva kļūdu un uzķērās uz žņaugšanas paņēmienu.

„Šai cīņai gatavojos līdz gar acīm bija melns. Visi zina, ka man nepatīk cīņa parterā un es jums saku, ka tā bija pēdējā reize,” pēc cīņas izteicās Damasio Peidžs.

„Elisam ir kareivja sirds. Viņš ir ļoti spēcīgs. Man prieks, ka es piekritu šai cīņai, jo citiem nebija pautu, lai to izdarītu.”

Priekš Peidža šī bija trešā uzvara pēdējās četrās aizvadītajās cīņās. Pagaidām pēdējo zaudējumu amerikānim sarūpēja jaunizceptais SHC supervieglā svara čempions brazīlietis Marsello Kosta (10-2-1), kurš maija beigās šo titulu ieguva uzvarot latviešu sportistu Robertu Šenfeldu (4-2-0).

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...