Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Santpjērs uzņemts Francijas MMA cīkstoņu slavas zālē

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Santpjērs uzņemts Francijas MMA cīkstoņu slavas zālē
Džordžs Santpjērs
Foto: sherdog.com

Slavenais kanādiešu MMA cīkstonis, UFC pusvidējā svara čempions Džordžs Santpjērs (24-2-0), kuram šo sestdien šovā „UFC 167” stāv priekšā titula aizstāvības cīņa ar Džimiju Hendriksu (15-1-0), tika uzņemts Francijas MMA cīkstoņu Slavas zālē.

Līdzās Santpjēram Francijas MMA Slavas zālē tika uzņemti vēl vairāki pazīstami Francijas sportisti - Gregorijs Boučelagems (5-4-0), Gills Arsēns (1-1-0), Dāvids Barons (17-3-1), Žans Fransis Lenogū (16-15-3), Džess Liaudins (20-11-0), Hsaviers Foupa-Pokams (26-18-0), Entonijs Rea (26-14-0), Džordžs Santpjērs (24-2-0), Fransis Karmonts (22-7-0), Čeiks Kongo (20-8-2) un Sirils Diabets (19-9-1).

Pats dīvainākais, lai arī Santpjērs runā franciski, viņš pēc nacionalitātes ir kanādietis, jo dzimis un audzis Kanādā. Mēs tikai varam prātot kāds ir pamatojums slavenā kanādieša ievietošanai Francijas MMA cīkstoņu Slavas zālē, jo to zina tikai Francijas MMA federācija. Nav jau noslēpums, ka Santpjērs bieži viesojas Francijā pie sava trenera Kristofa Midoksa un šajā valstī aizvada treniņu nometnes, taču diez vai šis fakts tik būtiski nospēlēja lomu, lai kanādietis tiktu iekļauts Slavas zālē.

Trīsdesmit divus gadus vecais Santpjērs joprojām ir viens no pasaules spēcīgākajiem MMA cīkstoņiem neatkarīgi no svara kategorijas. Un viņš ir vienīgais pasaules vēsturē, kuram astoņas reizes pēc kārtas izdevies aizstāvēt prestižo UFC pusvidējā svara čempiona titulu.

Izmantotie resursi:
mmaweejky.com