Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Atceļas Žeroma le Banēra cīņa ar Marcinu Rozaļski

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Atceļas Žeroma le Banēra cīņa ar Marcinu Rozaļski
Rodnijs Glunders
Foto: mmaweekly.com

Franču kikboksa zvaigzne Žeroms le Banērs (3-2-0), kuram Polijā rītdienas MMA šovā „KSW 20 - Fighting Symphony” bija jātiekas ar citu eks - kikbokseri Marcinu Rozaļski (2-2-0), treniņos guvis savainojumu. Franču smagsvaru aizvietos MMA veterāns no Nīderlandes – Rodnijs Glunders (25-19-3).

Šī jau ir otrā reize, ka Žeroma le Banera treniņā gūtās traumas dēļ tiek atcelta cīņa ar ekstravaganto poļu sportistu Marcinu Rozaļski. Amizanti, taču organizatori it kā zinādami, ļoti operatīvi atraduši Žeromam aizvietotāju – trīsdesmit septiņus gadus veco Rodniju Glunderu (dzimis kā Rodnijs Faverus – J.E.).

Nīderlandiešu sportists, kurš paralēli startē arī K-1, MMA apritē ir jau no 1996. gada. Pa šo laiku viņš aizvadījis četrdesmit septiņas cīņas, no kurām divdesmit piecās izcīnījis uzvaras. Viņš uzveicis tādus pasaules prestižako organizāciju (PRIDE, Strikeforce, DREAM un UFC) cīkstoņus kā Čeiku Kongo (18-7-2), Sirilu Diabetu (18-8-1), Valentīnu Overīmu (32-30-0), Miodragu Petkoviču (32-19-1), Melvinu Manhoefu (24-9-1) u.c. Lai arī savos ziedu laikos Glunders izcīnījis daudz nozīmīgu uzvaru pār mūsdienās labi zināmiem sportistiem, pēdējā laikā viņam nesokas diez ko labi.

Pēdējās desmit cīņās viņš izcīnījis tikai divas uzvaras. Pie tam šie panākumi izcīnīti pret salīdzinoši visai švakiem pretiniekiem –pret MMA debitantu Činto Činto (0-1-0) un lietuvietu Arnoldas Jokni (1-5-0), kura vienīgā uzvara ir pār latviešu sportistu Danielu Federovski (0-1-0).

Arī Marcinam Rozaļskim pēdējo mačos nav gājies diez ko viegli… Piedzīvots smags zaudējums cīņā pret Valentīnu Overīmu, bet mačā krievu Salimgreju Rasulovu (9-5-0) atzīts pārākums tikai pēc punktiem. Tiesa, MMA karjeru polis uzsāka diezgan daudzsološi, izcīnot divas uzvaras pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...