Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Skujiņš paraksta līgumu ar vācu organizāciju “Superior FC”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Skujiņš paraksta līgumu ar vācu organizāciju “Superior FC”
Roberts Skujiņš
Foto: Uģis Grantiņš

Līgumu uz trim cīņām ar Vācijas MMA organizāciju “Superior FC” parakstījis Latvijas vieglā svara čempions jelgavnieks Roberts Skujiņš (5-7-1), kuram debija šajā organizācijā paredzēta jau 21. maijā cīņā ar čehu cīkstoni Jaroslavu Poborski (25-36).

Divdesmit septiņus gadus vecais Skujiņš, kurš profesionālā MMA sportista karjeru uzsāka 2012. gadā, savas karjeras lielāko daļu aizvadījis Lielbritānijā, kur viņš dzīvoja un trenējās.

Pirms diviem gadiem Roberts atgriezās Latvijā un sāka trenēties Andreja Kaješova vadītajā klubā “Sparta”. Viņa pirmais uznāciens uz Latvijas MMA skatuves savu skatītāju priekšā notika 2014. gadā Tukumā, kad viņš līdzīgā cīņā nocīnījās neizšķirti ar PFC čempionu francūzi Semiju Ben Amoru (6-0-1).

Tad sekoja uzvara pār lietuvieti Dainiusu Gedvilu (1-2), bet vēlāk smagā cīņā tika uzveikts viens no mūsu valsts titulētākajiem vieglā svara cīkstoņiem Mihails Zabejevs (7-6) un izcīnīta Latvijas čempiona josta vieglajā svarā.

Savukārt šis gads priekš Roberta iesākās diezgan smagi, jo sezonas sākumā tika piedzīvots zaudējums cīņā ar poli Lukašu Rajevski (5-2) un viņš domstarpību dēļ aizgāja no sava vecā kluba “Spartas” uz Andreja Maslova vadīto klubu “Profesionālis”.

Neskatoties uz salīdzinoši sarežģīto gada sākumu, Skujiņu pamanīja Vācijas MMA organizācija “Superior FC”, kura ar jelgavnieku parakstīja līgumu uz trim cīņām.

Pirmā atrādīšanās šīs organizācijas rindās Skujiņam notiks 21. maijā, kad viņš aci pret aci tiksies ar čehu MMA veterānu Jaroslavu Poborski, kuram aiz muguras vairāk par sešdesmit cīņām.

Lai arī Poborskis MMA sportā ir kopš 2003. gada un cīnījies ar tādiem mūsdienu pasaules elites cīkstoņiem kā Nikolass Dalbijs (14-1-1), Mairbeks Taisumovs (25-5), Rfaels Silva (40-16) un Veners Gaļijevs (26-8), viņš ir aizvadījis tikai vienu cīņu zem pasaules TOP 10 MMA organizāciju karogiem.

Šobrīd čeham ir trīsdesmit seši gadi, bet viņš formu vēl nav zaudējis, par ko liecina fakts, ka viņš pēdējās četrās cīņās izcīnījis divas uzvaras.

Izmantotie resursi:
Tapology | The MMA Network