Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ņūtons nosargā titulu, Kotūram jaunākajam veiksmīga debija

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ņūtons nosargā titulu, Kotūram jaunākajam veiksmīga debija
Emanuels Ņūtons
Foto: bellator.com

Vakarnakt Bellator pussmagā svara čempions Emanuels Ņūtons (24-7-1) trešajā raundā nokautēja Džoiju Beltranu (15-11-0), nosargājot savu čempiona jostu. Savukārt bijušais organizācijas UFC cīkstonis Raiens Kotūrs (9-3-0) veiksmīgi debitēja Bellator rindās, pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveicot Toniju Bagnasko (3-3-0).

Trīsdesmit gadus vecais Emanuels Ņūtons par Bellator pussmagā svara čempionu tika kronēts šā gada martā, pēc uzvaras ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pār slovāku atlētu Atillu Vegu (29-5-2).

Cīņa ar Beltranu priekš Ņūtona bija pirmā titula aizstāvības cīņa, kas priekš čempiona izrādījās veiksmīga. Titula pretendents bija apņēmības pilns izcīnīt uzvaru, ko demonstrēja ar savu darbību cīņu būrī, uzņemoties līdera lomu.

Pirmie divi raundi aizritēja bijušā UFC cīkstoņa Džoija Beltrana zīmē, kurš labi strādāja gan klinčā, gan viņam padevās veiksmīgi uzbrukumi. Arī trešajā raundā Beltrans turpināja iesākto, taču raunda vidū pieļāva nelielu kļūdu, ko tūdaļ izmantoja Ņūtons, pielietojot griezto sitienu ar roku.

Beltrans bezsamaņā gulēja uz ringa dēļiem, kas nozīmēja, ka Emanuels Ņūtons nosargājis savu Bellator kroni. Priekš amerikāņa šī bija sestā uzvara pēc kārtas.

Nākamo titula aizstāvības cīņu Bellator pussmagā svara čempions aizvadīs ar obligāto titula pretendentu Laiemu Makgīriju (9-0-0).

Kotūram jaunākajam veiksmīga debija

Veiksmīgu debiju Bellator rindās piedzīvojusi leģendārā MMA cīkstoņa Rendija Kotūra (19-11-0) atvase Raiens Kotūrs, kurš agrāk startējis arī zem UFC un Strikeforce karogiem.

Debija priekš amerikāņa izdevās veiksmīgāka un vieglāka, kā, iespējams, viņš pats bija cerējis… Neilgi pirms nozīmētās divkaujas viņa paredzētais pretinieks Džons Šulcs (5-2-0) guva savainojumu un viņa vietu ieņēma mazpazīstamais Tonijs Bagansko.

Tonijs bija pārāk mazpieredzējis cīņu sportā, lai ilgi spētu noturēties pretī Kotūra spiedienam. Cīņa tika apstādināta pirmā raunda trešajā minūtē, kad Kotūrs jaunākais pielietojot žņaugšanas paņēmienu izcīnīja trešo uzvaru pēdējās trīs aizvadītajos mačos.

Nākamā cīņa Raiena darba grafikā ierakstīta uz 3. oktobri, kad viņam dūres būs jākrusto ar kolēģi no Strikeforce laikiem - Džoniju Kārsonu (11-6-0).

„Bellator 124” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Emanuel NewtonJoey BeltranKO (spinning back fist)33:07
2.Liam McGearyKelly Anundsonsubmission (inverted triangle choke)14:40
3.L.C. DavisZeilton Rodriguesdecision (unanimous)35:00
4.Ryan CoutureTom Bagnascosubmission (rear-naked choke)13:01
5.Adrian HadribeajMichael Hamidadecision (split)35:00
6.Sabah HomasiEric Moonsubmission (guillotine choke)21:07
7.Mike HernandezThomas Vasquezdecision (split)35:00
8.LeRoy JohnsonAdrian Hendersondecision (split)35:00
9.Jason FischerTony Herveydecision (unanimous)35:00
10.Eric RamirezCortez Pheliasubmission (guillotine choke)30:24
11.Justin JaynesRuben BaraiacTKO (punches)14:17
12.Ben ReiterShamir Garciadecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...